„Ideea de a crea această companie s-a născut cu mai bine de un an și a pornit de la nevoia reală de aeronave care să deservească turoperatorii ce organizează zboruri charter în Romania. Piața autohtonă a charterelor este în creștere, în timp ce numărul avioanelor disponibile pentru chartere în Romania nu reușeste să acopere necesarul”, a declarat Tudor Constantinescu, director comercial Animawings.

Cine este partenerul milionar din companie

Este vorba despre omul de afaceri Cristian Pandel, fondatorul Christian Tour. Agenția de turism, înființată în 1997, este prezentă atât în țară, prin cele aproape 50 de sedii proprii și francize, cât și în străinătate, în Republica Moldova, Serbia, Polonia, Grecia, Turcia, Spania și SUA. În 2018, turoperatorul a avut vânzări de 85 de milioane de euro, iar la începutul acestui an, Christian Tour a majorat polița de asigurare la 5 milioane de euro.

Compania are la dispoziție două avioane de tip Airbus A320-200, cu cate 180 de locuri. Acestea vor asigura zborurile charter operate de către o parte dintre turoperatorii din Romania către destinații de vacanță din Grecia, Turcis, Spania, Egipt și Tunisia.

Cum vor fi cursele charter

Cursele charter organizate de către touroperatorii și operate de Animawings vor beneficia de servicii complete pentru călători (bagaj de cală, bagaj de mană și catering la bord).

Planurile de dezvoltare ale noului operator aerian sunt mari și nu se limitează doar la zona de chartere, aceasta fiind văzută doar ca o primă etapă. Pentru viitor, se are în vedere mărirea flotei și extinderea gamei de servicii.

Echipa Animawings este formată din specialiști din domeniul transportului aerian, avand o amplă experiență în aviația romană și străină.

Despre Memento Group

Avand sediul central în Amsterdam și operațiuni în Romania, Grecia, Turcia, Spania, Polonia, Serbia, Republica Moldoca, SUA, Memento Group reunește firme cu activități din domeniul turismului-touroperatori, OTA, servicii de transport, tehnologie specifică și broker de asigurări.