Este următorul pas în ceea ce privește armele de atac aeriene: roiurile de drone autonome. Antreprenorii militari chinezi au început deja să vândă roboți ucigași și autonomi clienților din Orientul Mijlociu.

De exemplu, o companie chineză numită Ziyan își comercializează activ Blowfish A3 – o dronă elicopter autonomă, înarmată cu o mitralieră – către cumpărătorii internaționali, potrivit Defense One. În timp ce mai multe țări lucrează la această tehnologie de ani buni, această veste înseamnă că, în sfârșit, trăim în era roboților ucigași.

În timp ce multe țări susțin interzicerea armelor pe deplin autonome, marii lideri militari, precum Rusia și Statele Unite ale Americii, s-au întrecut pentru a dezvolta proprii roboți ucigași. Dacă Ziyan spune adevărul despre dronele sale, s-ar părea că această cursă a fost câștigată deja de China.

Potențialul este enorm, de la identificarea și izolarea unor ținte acolo unde soldații nu au acces sau ar risca să pice într-o ambuscadă, la distrugerea unor facilități civile și militare, cu riscuri minime de eșec.