"Termenele sunt de 30 de zile de la promulgare. Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului prin ANT şi evident Ministerul Muncii vor trebui să facă normele metodologice de aplicare, care vor fi făcute cât mai repede cu putinţă, poate nu stăm chiar în 30 de zile, apoi va deveni aplicabilă', a declarat Tudose, la Palatul Parlamentului, întrebat când va deveni aplicabilă ordonanţa privind voucherele de vacanţă.

El a explicat că în cazul salariaţilor de la stat, bugetarilor voucherele vor fi obligatorii, iar la privat – opţional: 'Poate să primească voucher sau în continuare suma de bani, cel puţin anul acesta'.

'Până la urmă este un mod de a ne proteja economia. Statul dă nişte bani pentru vacanţe, ideea este ca aceşti bani să rămână investiţi sau să fie repuşi în circulaţie în România', a mai spus Tudose.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri ordonanţa potrivit căreia voucherele de vacanţă pot fi atât pe suport de hârtie, cât şi pe suport electronic.

Proiectul de lege privind aprobarea OG nr. 8/2014 modifică ordonanţa privind acordarea voucherelor de vacanţă şi a fost adoptat de deputaţi cu 303 voturi ''pentru'' şi 12 abţineri. AGERPRES


Te-ar putea interesa și: