Cosmote este primul operator din România care introduce pe piaţă acest telefon. Unicitatea acestui terminal este dată de faptul că se adresează atât fanilor Nokia și Android, cât şi fanilor platformei Microsoft pentru mobil, Platforma Software X fiind construită pe Android Open Source Project (AOSP), cu anumite elemente eliminate, dar cu o clară asemănare vizuală cu Windows Phone.

Noul X vine împreună cu aplicaţiile proprii colecţiei Nokia, inclusiv câteva aplicații Microsoft, și oferă posibilitatea utilizatorilor de a accesa magazinul Android al Nokia, precum și mai multe magazine ale terților.

Alături de asocierea inteligentă a ecosistemului Microsoft inclus în platforma Android, Nokia X Dual SIM are un ecran de 4 inch, cu o rezoluție de 800×480 pixeli, un procesor dual-core Qualcomm Snapdragon de 1 GHz, 512 MB memorie RAM, 4 GB capacitate de stocare, suport microSD și o cameră foto de 3 megapixeli.

Nokia X Dual SIM este disponibil în magazinele Cosmote, Romtelecom şi Germanos la prețul de 89 lei împreună cu abonamentul Cosmote Free M pe 24 de luni, care, pentru doar 15 euro pe lună (TVA inclus), oferă 250 de minute naționale și internaționale în Zona 1, 250 de SMS-uri naționale, nelimitat minute în rețea și în Romtelecom, SMS-uri în rețea, precum și trafic de date (viteza scade după depășirea traficului recomandat de 250 MB). Smartphone-ul este, de asemenea, disponibil și fără contract la prețul de 499 lei.