Noua tabletă are un ecran tactil cu o diagonală de 7,9 inchi şi un procesor Intel Atom de 2,4 Ghz. Cu o greutate de 319 grame şi o grosime de 6,9 milimetri, Nokia N1 are un design similar cu iPad Mini de la Apple, chiar dacă utilizează ultima versiune a sistemului de operare al rivalului Google, Android 5.0.
'Iniţial, în primul trimestru al anului următor, tableta va fi vândută pe piaţa chineză la un preţ estimat de 249 de dolari', a informat Nokia. Compania finlandeză a precizat că de producţia, distribuţia şi comercializarea noii tablete N1 se va ocupa grupul taiwanez Foxconn.
Odată cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, Nokia nu mai produce în prezent astfel de dispozitive, după ce şi-a vândut această divizie către producătorul american de software Microsoft. Săptămâna trecută, directorul general Rajeev Suri a declarat că analizează modalităţile care să-i permită să readucă marca Nokia în atenţia consumatorilor prin acorduri de licenţiere cu producătorii de dispozitive electronice. AGERPRES