Deja producţia a fost oprită la Salo, ultima fabrică importantă a Nokia din Europa Occidentală, iar cei 780 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă în acest an.

Nokia a anunţat în 14 iunie că are de gând să elimine alte 10.000 de locuri de muncă la nivel global până la finele lui 2013 iar în urma renunţării la anumite proiecte de cercetare dezvoltate, va închide uzinele de la Ulm (Germania), Burnaby (Canada) şi Salo (Finlanda). De asemenea, Nokia a confirmat că a convenit vânzarea diviziei sale de telefoane de lux Vertu către fondul european de investiţii EQT VI, fără a preciza valoarea tranzacţiei. Nokia va păstra o participaţie de 10% la Vertu, companie înfiinţată în 1998 pentru a produce telefoane mobile şi accesorii de lux.

Noile restructurări cresc la 40.000 numărul locurilor de muncă eliminate de fostul lider mondial al telefoniei mobile după ce Stephen Elop a preluat funcţia de director general în luna septembrie 2010.

La finele lunii martie Nokia avea aproximativ 53.000 de angajaţi la nivel mondial. Prin includerea angajaţilor producătorului de echipamente de reţea Nokia Siemens Networks, un joint venture dintre Nokia şi Siemens, compania finlandeză avea aproximativ 122.000 de angajaţi în întreaga lume.

Anul trecut Nokia a decis să închidă fabrica din localitatea Jucu din judeţul Cluj, după ce a investit 60 de milioane de euro în această întreprindere inaugurată în 2008.
SURSA: Agerpres