La toate acestea se adaugă posibilitatea de a ajunge repede și ieftin pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu, de la Constanța, de unde se fac transferuri către Delta Dunării. În luna iulie vor începe și cursele Constanța-Londra și retur.

Operatorii turistici din Delta Dunării au încasat peste 100.000 de lei din rezervările timpurii în primele trei luni ale acestui an, o sumă record pentru turismul din Rezervaţie. Datele statistice arată că vânzările au început să înregistreze creșteri constante cu 20-30%, în fiecare an, începând din 2013, după ce anul 2012 a fost unul foarte slab. Anul trecut au ajuns în Deltă peste 40.000 de turiști, de două ori mai mulți decât în anii precedenți, iar în portul Tulcea au acostat cele mai multe nave (298) din ultimii 7 (șapte) ani. Trendul rămâne ascendent, iar tot mai mulți turiști români și străini aleg această destinație pentru a-și petrece vacanțe unice.

Cele mai apreciate sejururi sunt pe hotelurile plutitoare, care oferă o senzație inegalabilă turiștilor, beneficiind și de confortul garantat. Hotelul plutitor Egreta 1, de exemplu, a fost creat special pentru excursii în Delta Dunării, prețul unui pachet cu pensiune completă, de două zile, cu o noapte de cazare pornind de la 95 de euro de persoană, pentru grupuri de 16-18 persoane.

“Venim în întâmpinarea tendințelor de calatorie ale momentului, cu cele mai atractive pachete turistice în Delta Dunării, destinație la modă anul acesta. Prețul unui pachet turistic pentru două zile în Rezervație, pe Hotelul plutitor, pornește de la 95 de euro și include pensiune completa, petreceri / seri tematice, scule si momeli de pescuit, jocuri de societate, foc de tabara, taxe incluse, adică tot ce-și doresc turiștii români și străini să experimenteze, cu precădere, într-o astfel de excursie. O excursie de patru zile, cu trei nopți de cazare, poate fi cumpărată la prețuri între 70 euro / persoana și 210 euro / persoana, în funcție de locul de cazare ales. De exemplu, un pachet turistic intr-o pensiune de pe malul bratului Sf. Gheorghe pornește de la 24 euro de persoană / noapte, iar la un hotel de 4* pornește de la 70 euro de persoană / noapte. Încercăm să găsim cele mai bune posibilități de petrecere a timpului liber, care să transforme o excursie în delta Dunării într-o experiență de neuitat, pentru fiecare turist.”, declară Adriana Motrescu, director general Perfect Journey.

Altfel, Roma, Paris, Milano și Bruxelles sunt acum direct legate de Aeroportul Kogălniceanu, dar și Iaşi, Oradea, Timișoara și Cluj-Napoca, cursele fiind o dată sau de două ori pe săptămână. De la aeroport se fac transferuri către Tulcea, ceea ce facilitează creșterea semnificativă a numărului de turiști, români și străini, care vizitează Delta Dunării. În luna iulie vor începe și cursele Constanța – Londra și retur, de 4 ori pe săptămână. În primul trimestru al anului 2017 AIMK a înregistrat un total de 15.503 pasageri, cu 769 mişcări de aeronave (aterizări şi decolări). Zborurile interne durează, în medie, 40-45 de minute, iar preţul unui bilet pe destinaţia internă pleacă de la 90 de lei.