Cu toţii am experimentat la un moment dat o stare de disconfort a ochilor. Acestă stare, datorată oboselii, apare în momentul în care ochii încearcă să se adapteze la condiţiile extreme de luminozitate, fie că este vorba de lumină difuză sau lumină prea puternică. Suprasolicitarea ochilor prin lectură îndelungată, prin şofat sau prin urmărirea programelor TV, produce oboseală la nivelul ochilor, cauzând dureri de cap, vedere slăbită, uscarea şi inflamarea ochilor. În prezent, monitorul calculatorului reprezintă principala cauză a deteriorării vederii. Pentru toţi cei care petrec mult timp în faţa calculatorului, vă sugerăm câţiva paşi pentru a reduce riscul suprasolicitării ochilor.

Luminozitate ideală

Dacă lumina ambientală este fie prea puternică, fie prea slabă, ochii vor depune eforturi suplimentare pentru a se adapta la lumina existentă. O lumină adecvată în mediul de lucru poate reduce foarte mult senzaţia de oboseală a acestora. Monitoarele inteligente din seria W53 de la LG încorporează funcţia AutoBright care ajustează în mod automat luminozitatea ecranului în funcţie de lumina ambientală. Acestă funcţie permite monitorului să se adapteze la lumina ambientală pe tot parcursul zilei, astfel încât, fie că lucraţi la birou ziua sau pur şi simplu navigaţi seara târziu pe Internet, veţi avea condiţiile optime de vizualizare.

Monitoarele inteligente LG W53 oferă performanţe de invidiat în ceea ce priveşte setările automate în funcţie de imaginea de pe ecran. Monitoarele care au o imagine de background de culoară albă solicită cel mai mult ochii, de aceea LG W53 micşorează automat luminozitatea în timpul redactării documentelor. Totodată, imaginile închise la culoare care sunt mai greu de observat sunt ajustate pentru o vizionare cât mai bună. Mai mult, modul LG Cinema transformă vizionarea clipurilor online într-o experienţă uimitoare, eliminând orice ar putea distrage atenţia utilizatorilor şi concentrând atenţia pe conţinutul dorit.

Pauze regulate

O soluţie simplă împotriva oboselii ochilor este să luaţi o mică pauză. Experţii în domeniu recomandă o pauză de cinci minute la fiecare oră lucrată. Dacă nu puteţi să faceţi o scurtă plimbare, concentraţi-vă asupra altor activităţi cum ar fi conversaţiile telefonice sau pur şi simplu închideţi ochii pentru câteva momente.

Cu toate acestea, în contextul societăţii moderne, este foarte uşor să uităm de acest remediu simplu. Monitoarele inteligente LG W53 includ o funcţie denumită Time Control, care poate fi setată la anumite intervale de timp pentru a vă reaminti să faceţi o pauză, pentru a vă odihni ochii.

Monitorul complet echipat

Astfel, achiziţionarea monitorului potrivit reprezintă singurul şi poate cel mai important mod de a vă proteja vederea. Rata de refresh a imaginii, rezoluţia clară, rata de contrast şi luminozitatea sunt cele mai importante funcţii de care trebuie ţinut cont în momentul alegerii unui nou monitor. Investiţia într-un monitor inteligent de ultimă generaţie poate îmbunătăţi eficienţa cu care lucraţi.

Noul monitor inteligent W53 de la LG este o alegere excelentă pentru sănătatea ochilor, cu o rată de contrast Digital Fine de până la 50,000:1 şi un timp de răspuns de 2ms. Rezoluţia Full HD 1920 x 1080 face imaginile mult mai clare fără a afecta vederea. Senzorul de proximitate aflat la baza piciorului de susţinere a monitorului permite aprinderea şi închiderea luminii de semnalizare a butoanelor în momentul în care utilizatorul îşi apropie mâna de senzor. Astfel, utilizatorul se poate concentra pe imaginea vizualizată, fără a fi distras de alte surse de lumină.  

Utilizarea îndelungată a calculatorului nu înseamnă că trebuie să aveţi în permanenţă ochii obosiţi.

Câteva schimbări în ceea ce priveşte modul de lucru şi mediul în care vă desfăşuraţi activitatea vă pot reface şi proteja vederea. Cu un monitor de ultimă generaţie şi caracteristici inovatoare, veţi simţi diferenţa în modul în care lucraţi şi vă veţi simţi mult mai bine.

LG Electronics, Inc. (Korea Stock Exchange: 06657.KS) este lider mondial în furnizarea de produse inovatoare din domeniul  electronicii, informaţiilor şi comunicaţiilor. Compania are peste 82.000 de angajaţi în cele 114 de birouri, care includ 82 de filiale deschise în întreaga lume. Alcătuită din 5 mari divizii: Home Entertainment, Home Appliance, Air Conditioning, Business Solutions şi Mobile Communications, cu vânzări globale de peste 44 miliarde USD în 2007, LG Electronics este cel mai mare producător de terminale CDMA, aparate de aer condiţionat, televizoare cu plasmă, sisteme de stocare optică, DVD playere şi sisteme home theater de pe piaţa mondială.