Vești proaste pentru românii care locuiesc în orașul Corabia din județul Olt. Potrivit raportărilor zilnice făcute de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt, orașul Corabia a intrat marţi în zona roşie, cu o incidenţă a îmbolnăvirilor de COVID-19 de 3 la mia de locuitori. De menționat este faptul că, în ultima lună, indicatorul menţionat a fost constant în creştere, ajungând astfel în acest punct.

Corabia nu este singurul oraș aflat în scenariul roșu. În sudul judeţului, mai multe localităţi au înregistrat o creştere a infectărilor începând cu finalul lunii februarie, când localitatea Vişina Nouă, situată în apropierea oraşului Corabia avea o incidenţă a cazurilor de 13,61 la mia de locuitori şi a intrat în carantină zonală, măsură ridicată marţi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt.

În ceea ce privește nivelul de incidență al cazurilor, marţi, în judeţul Olt, cea mai crescută incidenţă a cazurilor de COVID-19 este în localităţile Slătioara (4,28), Băbiciu (3,86), Baldovineşti (3,72), Corabia (3).  De menționat este faptul că, i în municipiul Slatina incidenţa este în creştere, ajungând marţi la 2,58 de la 2,47 în ziua precedentă.

Evoluția pandemiei arată pesimist. Doar marți, în judeţul Olt au fost raportate marţi 28 de cazuri noi de COVID-19, iar în spitale sunt internaţi 99 de pacienţi cu COVID-19, dintre aceştia 18 fiind în secţii ATI.

Comunele Chiajna și Cornetul au intrat în carantină

De menționat este faptul că, începând cu marți seară comunele ilfovene Chiajna şi Cornetu intră în carantină, pentru o perioadă de 14 zile. Șeful DSU, Raed Arafat a semnat ordinele.

Potrivit documentului, comuna Chiajna, cu satele aparţinătoare Chiajna, Dudu şi Roşu, şi comuna Cornetu, cu satele aparţinătoare Cornetu şi Buda, intră în carantină de marţi, de la ora 22,00, până pe 30 martie la aceeaşi oră.

Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţă extraordinară, luni, două hotărâri prin care s-a propus instituirea carantinării zonale pentru comunele Chiajna şi Cornetu.