Descoperire de ultimă oră în Franţa în plină pandemie de coronavirus. Specialiştii francezi studiază o nouă variantă a virusului SARS-CoV-2 detectată în Bretania.

O nouă tulpină COVID în Franţa

Specialiştii analizează gradul său de transmitere şi dacă aceasta provoacă efecte mai grave ale bolii COVID-19, a informat luni Direcţia Generală a Sănătăţii (DGS), relatează EFE.

Noua tulpină, care a fost secvenţiată, a apărut într-un focar izbucnit într-un spital din Lannion (nord-vestul ţării), unde au fost detectate 79 de cazuri de COVID-19, dintre care opt cu noua variantă, precizează DGS într-un comunicat.

Focarul, plasat sub supraveghere

Autorităţile au decis să plaseze focarul „sub supraveghere” după ce mai mulţi pacienţi cu simptome de COVID-19 au avut rezultate negative la testele PCR efectuate.

Analizele realizate asupra noii variante „nu indică o mai mare gravitate sau o contagiozitate superioară” faţă de tulpina originală, însă vor fi efectuate „investigaţii mai profunde” pentru a o cunoaşte mai bine, se arată în comunicat.

DGS a precizat că specialiştii încearcă să se determine dacă vaccinurile actuale sunt eficiente împotriva acestei noi tulpini. Toate centrele de testare din Franţa au fost informate pentru ca laboratoarele de analiză să aibă în vedere această nouă variantă de SARS-CoV-2, conform Agerpres.