Ce spune Ludovic Orban despre amânarea alegerilor anticipate

„Încă nu am stabilit data alegerilor locale, cum să amânăm alegerile locale, dacă nici nu am stabilit data alegerilor locale?“, a declarat Orban, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări dacă ia în calcul amânarea alegerilor în cazul unei epidemii de coronavirus.

Alegerile anticipate sunt la mâna Parlamentului

„Alegerile anticipate sunt în mâna Parlamentului, dacă Parlamentul respinge două propuneri de guvern, înseamnă că se ajunge la alegeri anticipate. Guvernul pe care îl conduc este stăpân pe situaţie, face tot ceea ce este necesar şi posibil în situaţia în care ne găsim. Toate rezultatele de până acum demonstrează acest lucru”, a mai afirmat Orban.

Ce spune despre situația din România în legătură cu coronavirusul

„După foarte multe zile în care au venit din Italia mii şi mii oameni, noi am avut capacitatea prin măsurile de verificare pe care le-am instituit atât pe transport aerian, cât şi pe transport feroviar şi rutier, prin deciziile pe care le-am luat, de a introduce în carantină instituţionalizată pe toţi aceia care vin din zone roşii şi de a introduce în izolare la domiciliu pe toţi aceia care vin din zonele unde există un număr semnificativ de cazuri de coronavirus. Şi astăzi sunt aproape 13.000 de persoane în carantină instituţionalizată sau în carantină la domiciliu”, a explicat Orban.