Este puţin probabil ca proiectul Ministerului Turismului să se aplice de la 1 iulie. A intrat în dezbatere publică abia pe 23 mai. Dacă actul normativ se aprobă până la 1 iulie, voucherelede vacanţă nu se pot acorda decât după rectificarea bugetară. Nicio instituţie publică nu avea cum să îşi prevadă în buget o sumă pentru acordarea voucherelor de vacanţă anterior aprobării unui act normativ.

„În Comisia de Muncă a Camerei Deputaților s-a aprobat o modificare la Legea Salarizării Unitare, în cazul vouchelor de vacanță, care nouă ne aduce din nou dezavantaje. Cel mai important lucru este acela că de la 1 decembrie 2018 voucherele de vacanță, așa cum sunt gândite, ca bonuri valorice, și pentru care ne batem de 3-4 ani de zile, vor fi înlocuite cu bani”, a declarat joi președintee ANAT, Alin Burcea.

Potrivit acestuia, deși reprezentanții din turism încearcă de ani de zile să implementeze proiectul, ministrul Muncii ”îl aruncă în aer transformând voucherele în bani”. ”Este o lipsă de respect și față de colegul dumneaei de guvern, ministrul Turismului, care se zbate să fie aprobată acea modificare ce permite și bugetarilor să primească vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei de persoană”, a mai spus Burcea.