Un proiect de lege iniţiat de parlamentari USR şi de un deputat PSD prevede că acele companii care vor plăti angajaților abonamente la sălile de fitness ar putea fi scutite de plata taxelor salariale la stat.

Astfel, salariați vor fi scutiți de la plata impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale pentru abonamentele la sălile de sport. Acestea vor fi suportate de angajator pentru salariaţii săi, în limita a 400 de euro pe an, per angajat.

Proiectul se află pe masa Senatului

Proiectul de lege se află în acest moment pe masa Senatului, pentru dezbatere.

Mai mulţi parlamentari USR şi un deputat PSD au depus la Senat un proiect de lege (B296/2022) pentru încurajarea unui stil de viaţă activ şi sănătos prin modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Proiectul prevede scutirea de la plata impozitului pe venit, a CASS şi a CAS pentru abonamentele la sala de sport, acordate de angajatori salariaţilor lor, în limita echivalentului în lei a 400 de euro anual per salariat.

Potrivit inițiatorilor, acest proiect de lege are ca scop încurajarea unui stil de viață activ și sănătos, având în vedere că activitatea sportivă prelungește speranța de viaţă are și un impact economic pozitiv asupra sistemului de sănătate, deoarece costul prevenției este mult mai redus decât cel al tratamentul.

Agenții economici au posibilitatea legală de a emite tichete de vacanță pentru angajați

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a spus vineri, 3 iunie, că agenţii economici trebuie informați că au posibilitatea legală de a emite tichete de vacanță pentru angajați.

În acest context, ministrul Turismului a explicat la o conferință de presă susținută în stațiunea Mamaia că  valoarea unui tichet de vacanţă poate ajunge până la de şase ori salariul minim pe economie. Totodată, acesta a explicat că măsura poate fi o soluţie pentru fidelizarea angajaţilor sau pentru atragerea lor către locul de muncă respectiv.

„Toţi operatorii din privat pot, aşa spune legea, emite tichete de vacanţă, care pot merge până la de şase ori salariul minim pe economie. (…) Noi trebuie să-i încurajăm prin informaţii pe operatori. Au şi beneficii, dacă sunt plătitori de impozit pe profit, suma e deductibilă. De asemenea, pentru suma respectivă nu plătesc dări sociale. Şi poate constitui o formă, pe de o parte de a fideliza salariaţi dacă îi ai, sau dacă nu, de a-i atrage, făcându-le şi o ofertă pentru ce înseamnă concedii”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu.