Proiectul se adresează minţilor curioase, de la entuziaşti la sceptici şi oferă o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative. Astfel, vizitatorii vor putea vedea cum funcţionează roboţii sau ce înseamnă să fii cercetător ştiinţific. Vor avea loc experimente interactive sau ateliere practice în care tinerii vor înţelege ce înseamnă o carieră în cercetare.
Oamenii de ştiinţă le vor arăta vizitatorilor, de exemplu, cum se explică dispersia luminii, cum poate călători un om sau cum pot fi măsurate undele cerebrale. În Bucureşti, evenimentul se desfăşoară în parcarea noului sediu al Bibliotecii Naţionale între orele 16:00 şi 22:00.
Primul eveniment european de acest gen a fost organizat în anul 2005 şi a atras până acum 1, 5 milioane de vizitatori. Noaptea cercetătorilor este un proiect iniţiat de UE şi are ca scop pe termen lung atragerea generaţiei tinere, către ştiinţă şi cercetare.
Cea de-a şasea ediţie a evenimentului Noaptea Cercetătorilor va avea loc vineri în Bucureşti, Sinaia, Suceava, Piatra Neamţ, Tulcea şi Târgu Mureş.
Sursa: Rador