El nu a precizat, exact, pentru ce perioadă de timp va fi asigurat necesarul de către cele două companii. 'Este în discuţie strategia Energetică a României care, probabil, va menţiona foarte clar care este necesarul de gaze naturale al României pentru următorii ani şi ce va trebui să facem în perspectivă', a mai spus Niţă. Ministrul Economiei a precizat că problema alimentării cu gaze naturale nu a fost discutată în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

Ministrul Economiei a precizat că pentru viitor România trebuie să analizeze, pe lângă exploatările de gaze din Marea Neagră, şi probabilitatea exploatării gazelor de şist, asta în condiţiile în care nu va fi afectat mediul şi în condiţiile în care vor fi detaliate cerinţele de mediu existente la nivelul UE.

'Dacă vor fi necesare noi cantităţi în perspectiva creşterii industriei, atunci se va pune problema exploatării gazelor din Marea Neagră şi a gazelor de şist, doar dacă va fi nevoie', a explicat Constantin Niţă.

Livrările de gaze ruseşti către România au înregistrat, miercuri, o scădere de 13% în raport cu nominalizările Transgaz, dar stocurile existente la acest moment sunt suficiente pentru această iarnă, iar populaţia nu avea avea de suferit, a anunţat, joi, Departamentul pentru Energie.

Totodată, potrivit sursei citate, volumul total al livrărilor de gaze ruseşti din această perioadă este la un nivel foarte scăzut, sub 0,2 milioane metri cubi pe zi, în condiţiile în care producţia României este la un nivel de aproximativ 31 milioane metri cubi/zi.

SURSA: Agerpres