Nikon 1 J3 este cel mai mic aparat din lume cu obiective interschimbabile. Cu un senzor în format CX de 14,2MP şi o sensibilitate cuprinsă între ISO 100 şi 6400, aparatul este dotat cu un procesor de imagine EXPEED 3A, extrem de rapid, ce permite cea mai ridicată viteză la fotografierea continuă, 15 cadre pe secundă cu focalizare automată, şi cel mai scurt timp de declanşare din lume, aproximativ 80 ms.

Nikon 1 S1 inaugurează noua serie S, care oferă uşurinţă de utilizare şi portabilitatea unui aparat foto compact, dar calitatea imaginii şi viteza sistemului Nikon 1. Senzorul CX de 10,1MP este dublat de sistemul de procesare EXPEED 3A, care îi conferă aceeaşi viteză de record mondial ca şi în cazul J3. Sensibilitatea ISO este cuprinsă şi în cazul lui Nikon 1 S1 între 100 şi 6400.

Ambele aparate filmează în format Full HD 1080p, cu până la 60fps, dar şi cu încetinitorul, până la viteze de 1200 de cadre pe secundă. Sistemul de focalizare se bazează atât pe detecţia de fază, cât şi pe cea de contrast, punerea la punct fiind instantanee inclusiv în timpul filmării.

Obiectivul grandangular 1 NIKKOR VR 6.7–13mm f/3.5–5.6 oferă un unghi larg celor care doresc să surprinda cât mai mult în cadru. Este perfect pentru fotografia de peisaj, dar şi pentru fotografierea în locuri strâmte sau pentru fotografia de stradă, fiind echivalent unui interval focal 18-35mm în format Full Frame.

NIKKOR VR 10–100mm f/4.0–5.6 este cel mai mic teleobiectiv cu zoom de 10X din lume. Versatilitatea este al doilea sau punct forte, având o lungime focală echivalentă cu 27-270mm în format Full Frame. Aceste caracteristici îl recomandă ca alegerea perfectă pentru călătorii sau pentru momentele când nu se doreşte schimbarea mai multor obiective.

Noile aparate Nikon 1 vor fi disponibile la vânzare începând cu luna februarie prin intermediul partenerilor oficiali Nikon în România.