La începutul lunii iunie, Partidul Puterii Umaniste (PPU), a anunțat o strângerea de semnături în vederea declanșării referendumului pentru demiterea primarului general, Nicușor Dan.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă al partidului, acțiunea de strângere de semnături în vederea declanșării unui referendum pentru demiterea primarului general Nicușor Dan este în plină desfășurare. Până în data de 22 august au fost centralizate 21.000 de semnături.  Acest demers a fost aprobat cu unanimitate de voturi în ședința BEx a PPU (social-liberal) din data de 7 iunie 2021 .

” RUGĂM BUCUREȘTENII SĂ SE EXPRIME FĂRĂ A MAI ȚINE CONT DE OPȚIUNILE POLITICE”, se arată în comunicat.

Se vrea demiterea primarului Capitalei, Nicușor Dan

La începutul lunii iunie, deputata Steluța Cătăniciu, a declarat că cei care doresc declanșarea referendumului pentru demiterea lui Nicușor Dan, Partidul Puterii Umaniste, vor merge pe stradă pentru a-i convinge pe bucureșteni de justețea demersului lor.

Cătăniciu și-a exprimat atunci convingerea că nu va fi nevoie de prea multe explicații și că bucureștenii vor semna masiv petiția, ca urmare a valului de nemulțumiri exprimate public în ultima vreme la adresa activității lui Nicușor Dan la Primăria Generală.

”Este vorba despre sănătatea bucureștenilor”, a spus atunci deputata, arătând că în mandatul lui Nicușor Dan sănătatea publică este pusă în pericol.

”Bucureștenii trebuie să aleagă” a mai spus, în iunie, Cătăniciu, arătând că există opțiunea între un primar care să se ocupe de sănătatea locuitorilor Capitalei și unul care este doar un reprezentant al mafiei imobiliare, cu referire directă la Nicușor Dan.

La momentul respectiv, Cătăniciu nu a omis să aducă în discuție recentele nemulțumiri publice cu privire la invazia de șobolani, căpușe și alte insecte, care pun în pericol sănătatea bucureștenilor.

Ea l-a acuzat pe Primarul general că nu face nimic pentru a rezolva această situație, pentru că are cu totul alte interese decât sănătatea celor care trăiesc în Capitală.

Nicușor Dan a câștigat mandatul de Primar General în urma alegerilor locale din toamna lui 2020, când a învins-o în urma unei lupte extrem de strânse și de tensionate pe Gabriela Firea, fostul edil al Capitalei.

Sursă foto: Dreamstime