Nicușor Dan dă totul din casă! Ce s-a discutat în spatele ușilor închise? Pesediștii au transformat ședința într-un circ ridicol

Nicușor Dan a scris pe pagina de socializare că a mers la ședința Comisiei parlamentare de anchetă pentru stabilirea cauzelor creșterii prețului gazelor naturale și a energiei electrice, ședință care a avut loc miercuri, 17 noiembrie.

Edilul a spus că a prezentat informații despre prețul gigacaloriei, despre subvenții și investițiile pentru sistemul de termoficare al Capitalei, precizând, în același timp, că Primăria Capitalei face eforturi pentru ca bucureștenii să nu fie nevoiți să plătească mai mult.

”Din respect față de instituția Parlamentului, am mers azi la ședința Comisiei parlamentare de anchetă pentru stabilirea cauzelor creșterii substanțiale a prețurilor gazelor naturale și energiei electrice, ca să prezint informații despre prețul gigacaloriei, subvențiile și investițiile pentru sistemul de termoficare al Capitalei, despre eforturile pe care le facem pentru bucureșteni în acest context.”, notează acesta.

Primăria Capitalei a solicitat 968 de milioane de lei pentru a acoperi creșterea prețului gigacaloriei

Edilul Capitalei a mai spus că primăria plătește o subvenție de aproape 1 miliard de lei în acest an pentru căldură și apă caldă, dar că a solicitat Guvernului suma de 968 de milioane de lei pentru a acoperi creșterea prețului la gigacalorie.

”Am spus comisiei că, pe lângă subvenția de aproape 1 miliard de lei pe care Primăria Capitalei o plătește în acest an pentru căldură și apă caldă, Bucureștiul are nevoie și de sprijinul Guvernului României pentru a face față situației dificile din iarna care vine. Am informat comisia că am solicitat recent Guvernului 968 de milioane de lei pentru a acoperi creșterea prețului gigacaloriei și că e foarte important pentru Capitală să primească acești bani, la fel cum și alte municipii primesc fondurile necesare. Categoric, bucureștenii nu pot fi lăsați să suporte singuri creșterea costului cu încălzirea și îmi doresc ca Guvernul să răspundă favorabil solicitării noastre.”, notează Nicușor Dan.

Scopul discuției a fost deturnat

Primarul general al Capitalei a mai spus că a încercat să îndrepte discuția din comisie pe o linie serioasă, explicându-le parlamentarilor care este situația și ce eforturi face Primăria Capitalei pentru a limita impactul creșterii prețurilor.

”Am încercat constant să îndrept discuția din comisie pe o linie serioasă, explicând parlamentarilor situația la zi și eforturile Primăriei Capitalei pentru a limita impactul creșterii prețurilor în energie asupra facturilor la întreținere ale bucureștenilor. Am considerat că această comisie trebuie să aibă și rolul de a atrage atenția Parlamentului, cu cât mai multe argumente aflate în cadrul audierilor, în ceea ce privește creșterea costurilor cu termoficarea în București, astfel încât Parlamentul să poată ulterior acționa, în paralel cu Primăria Generală și Guvernul, pentru a-i ajuta pe bucureșteni.”, mai scrie acesta.

Cu toate aceste, spune Nicușor Dan, social-democrații din fruntea comisiei au încercat să deturneze scopul discuției, ”transformând ședința de azi într-un circ ridicol.”

”Dar pesediștii din fruntea comisiei, supușii politici ai Gabrielei Firea, au căutat constant să deturneze scopul discuției, transformând ședința de azi într-un circ ridicol. Nu-i interesează pe acești pesediști și nici pe stăpâna lor cum putem face mai suportabilă pentru bucureșteni povara facturilor din această iarnă; îi interesează în schimb un spectacol de prost gust, care să facă uitați, pe cât posibil, cei patru ani de batjocură firistă la adresa sistemului de termoficare din București.”, a mai notat acesta.

Primăria face toate eforturile

Nicușor Dan a mai spus că primăria face în continuare ” toate eforturile pentru ca facturile la întreținere să fie suportabile, ca majorările de prețuri din energie să-i afecteze cât mai puțin.”

”În ședința Consiliului General din 26 noiembrie, vom decide prețul rezonabil pe care să îl suporte bucureștenii racordați la sistemul centralizat de termoficare, pentru a-i ajuta să treacă iarna în condiții decente.”, a mai spus acesta.