Nicuşor Dan a lansat și o invitație pentru operatorii culturali să depună propunerile de proiecte. Potrivit edilului, valoarea maximă a sprijinului financiar ce poate fi acordat în cadrul acestei sesiuni este de 70.000 lei/proiect.

Nicuşor Dan îi invită pe operatorii culturali să depună propuneri

Primarul Capitalei spune că sesiunea de finanțare marchează 565 de ani de la prima atestare documentară a Bucureştiului.

„Am lansat un nou program de susţinere financiară nerambursabilă destinat sectorului creativ şi invit operatorii culturali să depună propunerile de proiecte. Prin sesiunea de finanţare 2024 – „Bucureşti 565. Conexiuni urbane”, marcăm astfel cei 565 de ani de la prima atestare documentară a Bucureştiului”, a declarat Nicușor Dan.

Bucureşti 565. Conexiuni urbane se limitează anul acesta la un buget de 1.500.000 lei

Primarul general spune că proiectul „Bucureşti 565. Conexiuni urbane” se limitează în acest an la un buget de 1.500.000 lei. Motivul, spune el, este că sumele propuse iniţial au fost diminuate de consilierii generali PSD-PNL la aprobarea bugetului.

„Valoarea maximă a sprijinului financiar ce poate fi acordat în cadrul acestei sesiuni este de 70.000 lei/proiect. Sunt eligibile pentru finanţare proiectele culturale ce implică activităţi artistice care promovează accesul la cultură, implicarea comunităţii, diversitatea şi incluziunea socială şi care se încadrează în următoarele domenii: educaţie prin cultură şi artă comunitară, proiecte interdisciplinare şi colaborative, proiecte culturale incluzive şi sociale”, a mai spus edilul.

Nicuşor Dan a informat că propunerile sunt aşteptate până pe 9 mai 2024. Finanțările nerambursabile pentru proiecte culturale ce se vor desfăşura exclusiv în Bucureşti.

Perioada este cuprinsă între data semnării contractului de finanţare şi data de 31 octombrie 2024.

„Vor fi acordate finanţări nerambursabile pentru proiecte culturale ce se vor desfăşura exclusiv în Bucureşti, în perioada cuprinsă între data semnării contractului de finanţare şi data de 31 octombrie 2024”, a conchis primarul.

Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului
SURSA FOTO: Facebook, Nicușor Dan

Sondajele arată că bucureștenii ar vota cu Nicușor Dan

Amintim că AtlasIntel a efectuat un sondaj la începutul lunii aprilie, la comanda Digi24, cu privire la intenția de vot a bucureștenilor.

Întrebați cu cine ar vota pentru funcția de primar general la Municipiului București, 37,1% dintre respondenți l-au numit pe Nicușor Dan.

Pe locul doi în preferințele bucureștenilor se află Cristian Popescu Piedone, de la PUSL, cu un scor de 30%.

Candidatul PSD-PNL pentru PMB, medicul Cătălin Cîrstoiu, ocupă locul trei. El ar fi votat de 17,4% dintre respondenți.

9,4% dintre aceștia au oferit un alt candidat sau nu au știu să răspundă, în timp ce 4,9% dintre ei au spus că votează cu Mihai Enache de la AUR. Un procent de 1,2% spune că va avea vot nul/alb.

De asemenea, sondajul a ținut cont și de studiile pe care respondenții le au. Bucureștenii cu studii medii și superioare ar vota cu Nicușor Dan. Locuitorii Capitalei care au doar școala generală ar vota cu Cristian Popescu Piedone.