„Vom discuta luni, în şedinţa Consiliului General, ca taxa de ocupare a domeniului public pentru terase şi restaurante să fie zero în perioada ianuarie – iunie 2021. Este o măsură în sprijinul industriei HoReCA, serios afectată de epidemie şi al locurilor de muncă din domeniu. E important să susţinem micile afaceri din Capitală”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Consiliul General al Capitalei se va întruni în şedinţă luni, de la ora 10,00, pe ordinea de zi figurând 34 de proiecte de hotărâre, printre care alegerea viceprimarilor, înfiinţarea unei comisii pentru monitorizarea companiilor municipale, desemnarea reprezentanţilor municipiului Bucureşti în adunări generale ale acţionarilor din 28 de societăţi comerciale.

Nicușor Dan clarifică o mare problemă a Capitalei

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi că verificarea contractelor referitoare la serviciul de salubrizare este foarte utilă, dar că în acelaşi timp trebuie asigurat serviciul public de colectare a deşeurilor din Sectorul 1.

Totodată, el a mai subliniat faptul că speră ca Clotilde Armand, noul primar al Sectorului 1 să ia atitudine și să rezolve această chestiune discutată în ultima vreme.

„M-am exprimat pe subiectul acesta. În primul rând, nu vreau să fac o polemică cu primarul Sectorului 1. În al doilea rând, consider foarte util ca verificarea contractelor şi a modului în care contractele sunt realizate să fie făcute. Dar în timpul acesta trebuie oferit serviciul public.

Acesta e punctul meu de vedere. (…) Sunt în responsabilitatea primarului Sectorului 1 şi sper ca primarul Sectorului 1 să rezolve această chestiune”, a arătat Nicuşor Dan, într-o declaraţie acordată presei.

În același timp, primarul Capitalei a menţionat că realizarea unui contract între Primăria Capitalei şi un operator de salubritate ar dura cel puţin două-trei luni. De asemenea, dacă s-ar pune problema găsirii unui operatori, Nicușor Dan a precizat că va fi nevoie de organizarea unei licitații.

„Eu sper ca primarul Sectorului 1 să rezolve această problemă. Eu, eventual, cu acordul Consiliului General, aş putea să fac lucrul acesta, alocând nişte bani, dar este o chestiune de durată, pentru că trebuie să faci o licitaţie publică. Nu avem în momentul de faţă un contract.

Noi, Primăria Generală, nu avem un contract prin care să putem să avem un operator care să fi câştigat o licitaţie, cu care să putem să luăm gunoaie de pe străzi. Şi atunci – doar dacă ne punem în cap să facem asta – trebuie să facem o licitaţie şi nu putem să acţionăm mai devreme de două-trei luni. Dar până atunci eu sper să se rezolve”, a mai precizat Nicuşor Dan.