"Am discutat despre problematica pieţei auto din România, care, după cum se ştie, a scăzut mult în ultimii ani. Pentru noi este important să facem să repornească piaţa românească, pentru această uzină, dar, de asemenea, pentru toţi actorii economici implicaţi, cum ar fi furnizorii sau reţeaua de distribuţie. Relansarea pieţei este o adevărată miză pentru acest an şi pentru anul 2015", a declarat Nicolas Maure.

O altă prioritate pentru Dacia o reprezintă menţinerea competitivităţii uzinei de la Mioveni, obiectiv care poate fi atins cu o susţinere corespunzătoare din partea autorităţilor române.

"Am discutat şi despre problema competitivităţii Uzinei Dacia din România. Avem şi alte uzine care fabrică modele Dacia, în special în Maroc, deci obiectivul nostru este să rămânem competitivi. Contăm şi pe Guvern pentru a ne ajuta să rămânem competitivi", a precizat directorul general al Dacia şi Renault România.

Nicolae Maure a preluat funcţia de director general al Dacia şi Renault România începând din 1 ianuarie 2014. El l-a înlocuit pe Jérôme Olive, care a devenit director industrial al Renault pentru Regiunea Europa.

Între septembrie 2006 şi august 2008, Nicolas Maure a fost directorul Uzinei Mecanica Dacia. După perioada petrecută în România, a devenit vicepreşedinte pentru Mecanică al Renault-Nissan Purchasing Organization şi director Performanţă Fabricaţie Renault.AGERPRES

Te-ar putea interesa și: