Primarul în exerciţiu al Timişoarei, Nicolae Robu, a pierdut alegerile locale pentru Primăria Timișoarei, unde candida pentru un nou mandat, în fața candidatului USR-PLUS, Dominic Fritz, originar din Germania. 

După eșecul alegerilo locale, Nicolae Robu a transmis un measaj către toate persoanele care l-au votat și au avut încredere în el. De asemenea, acesta a mai subliniat faptul că indiferent de calomniile care continuă să fie lansate la adresa sa, va rămâne extrem de fericit pentru ceea ce a făcut pentru oraşul său.

Totodată, Nicolae Robu speră ca Timișoară să aibă un viitor fericit în continuare.

„Sunt mândru de ce-am lăsat în urma mea, atât la Universitatea Politehnica Timişoara, cât şi la primărie. Doar timpul va aşeza lucrurile la locul lor, în mod corect. Le mulţumesc timişorenilor care m-au votat. Le mulţumesc colegilor din primărie, veniţi în instituţie o dată cu mine sau după, tineri valoroşi cu care, alături de foarte puţini moşteniţi – din păcate, cu foarte puţini -, am făcut toate lucrurile care au schimbat radical oraşul, de care beneficiază în egală măsură cei ce m-au votat şi cei ce nu m-au votat, lucruri cu care mă mândresc şi mă voi mândri mereu.

De oricâtă calomnie voi beneficia în continuare – şi ştiu bine că voi beneficia -, eu, ca idealist ce sunt, voi rămâne nu fericit, ci extrem de fericit pentru ce-am făcut pentru oraşul meu. Le mulţumesc, de asemenea, colegilor din PNL, cu care chiar am făcut echipă foarte bună. Fie ca Timişoara să aibă un viitor fericit!”, a scris Nicolae Robu, într-o postare pe pagina personală de Facebook.

Nicolae Robu a avut două mandate la Primăria Timișoara și a fost surclasat în alegerile locale de duminică de candidatul USR PLUS Dominic Fritz, cu aproape 20%, conform numărătorii paralele făcute de filialele timişene ale PNL şi USR PLUS.