Actualul edil Nicolae Robu își recunoaște înfrângerea în alegerile locale pentru primăria Timișoarei după o numărătoare parțială a voturilor. Acesta susține că diferența este foarte mare, chiar dacă s-au numărat doar 15% din voturi. În urma acestei numărători parțiale, se pare că noul primar este Dominic Fritz, cetățean german, candidat al USR-PLUS.

„S-au numărat 15% din voturi, dar e deja relavant. Am pierdut. Diferenţa este mare. Surprinzător de mare, ceea ce înseamnă că aşteptările timişorenilor sunt altele.”, a spus Nicolae Robu.

Ce declara acesta la închiderea urnelor

Actualul edil, Nicolae Robu, avea o declarație prudentă la închiderea urnelor, mai ales în contextul în care în Timișoara nu s-au realizat exit-poll-uri.

„Sunt în aşteptare. Pot să vă spun doar că eu mi-am făcut datoria faţă de Timişoara, faţă de timişoreni, muncind cu cinste desăvârşită sută la sută, corect sută la sută, dedicat sută la sută şi pot spune, fără să se considere lipsă de modestie, şi cu eficienţă. Am pus viaţă din viaţa mea în această funcţie. Aştept rezultatele încrezător, dar cu conştiinţa împăcată, pe orice variantă, că mi-am făcut datoria. Ce am lăsat în urma mea sunt motive de mândrie pentru mine, pentru familia mea şi pentru noi, pentru timişoreni”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei din ultimii opt ani a declarat că nu vrea să se aventureze în a se declara câştigător chiar dacă a avut „o favorabilitate ridicată”. „Eu sunt un om responsabil şi nu pot să mă aventurez pentru că votul este secret. Percepţia publică pe stradă, în cartiere mi-a fost mai favorabilă decât oricând. Favorabilitatea este foarte ridicată, numai că o comunitate ca a noastră are diverse segmente, inclusiv segmente de populaţie pe care nu le simţi în stradă, sunt mai puţin integrate în comunitate. La modul în care s-a dus campania, mie mi-a rămas un gust amar, orice se poate întâmplat pentru că din păcate multă lume este influenţabilă neavând informaţiile toate ca să poată aprecia corect. Sufletul îmi spune că voi câştiga”, a declarat Nicolae Robu.