După ce a avut o ședință oficială cu liderii și primarii PNL Cluj, Nicolae Ciucă a scris pe rețelele sociale cuvinte de laudă despre politicienii liberali.

Totodată, acesta a reinterat faptul că datoria lor este să demonstreze că știu să gestioneze crizele actuale și să ofere soluții utile.

„Mi-a făcut o deosebită plăcere să mă întâlnesc cu organizația PNL Cluj și cu primarii liberali din județ! Am avut o discuție foarte aplicată, alături de Lucian Bode, secretarul general interimar al partidului, Emil Boc, primarul municipiului Cluj- Napoca, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, și europarlamentarul PNL, Daniel Buda.

Vorbim de o filială fruntașă a PNL, cu reprezentanți în administrație care sunt un model de urmat pentru toată țara! Sunt mândru să constat că, acolo unde avem administrație liberală, lucrurile funcționează, iar cetățenii văd rezultatele!

Le-am transmis participanților că viziunea mea poate fi ușor sintetizată: avem nevoie de fapte și de realizări! Dacă ne angajăm, trebuie să facem, pentru că altfel, viziunea fără fapte este goală de conținut!

PNL face ce a promis! Am promis că nu vom avea taxe noi anul acesta și așa va fi! Am promis măsuri de sprijin prin Pachetul „Sprijin pentru România”, astăzi multe dintre ele sunt deja aprobate!

Noi, liberalii, avem o misiune clară: să transmitem cetățenilor acestei țări și mediului de afaceri că PNL este un partid care gestionează crizele prin care trece România și care are soluții, că își revigorează viața de partid și se deschide către societate.

Săptămâna viitoare vom avea definitivată întreaga echipă de conducere a partidului și, din acel moment, trebuie să ne concentrăm pe activitatea internă a partidului”, a scris Nicolae Ciucă, vineri seară, pe contul său de Facebook.

Menționăm faptul că, în cadrul unei conferințe de presă susținută vineri la Cluj, Nicolae Ciucă a declarat că, deocamdată, nu se discută despre impozitul progresiv, afirmând că nu există o altă formulă de impozitare.

Impozitul progresiv nu este discutat în prezent

„Nu se discută despre impozitul progresiv, nu există în momentul de faţă o altă formulă de impozitare, ci există analize şi studii care se derulează în grupul de lucru înfiinţat la nivelul Ministerului Finanţelor.

Odată ce vor finaliza aceste măsuri de optimizare fiscală, vom trece să avem etapele de consultare cu instituţiile de specialitate, cu mediul academic, cu mediul de business, cu mediul asociativ, astfel încât în final să avem o decizie care să vină să sprijine tot ceea ce înseamnă atât colectarea banilor la bugetul de stat, cât şi sprijinul pe care trebuie să continuăm să-l acordăm mediului de afaceri.

Pentru că, doresc să subliniem, această creştere economică înregistrată pe primul trimestru se datorează în mare măsură dialogului pe care l-am avut cu mediul de afaceri, dialogului pe care l-am avut cu instituţiile de specialitate şi, de asemenea, dialogului pe care l-am avut cu investitorii români şi străini şi încrederii pe care am reuşit să o dăm până acum că avem proiecte concrete, că avem predictibilitate şi stabilitate în acest domeniu”, a explicat Nicolae Ciucă.

PNL continuă să susțină cota unică

„Noi nu susținem introducerea de taxe și impozite noi”, a adăugat premierul României.