România, pe lista rușinii! Nicolae Ciucă: Se află pe ultimul loc la capacitatea de a trata următoarele boli

În acest context, premiul a premierul a spus că a aprobat „o HG prin care vor lua fiinţă  centrele de diagnostic şi tratament  la nivelul spitalelor pe întreg cuprinsul ţării”.

„Vă mulţumesc că aţi dat curs  invitaţiei să avem o discuţie pe un proiect pe care l-am discutat cu domnul minstru Rafila şi consider că este momentul să trecem de la analiză şi planificare la activitate concretă. În cadrul şedinţei de Guvern am aprobat o HG prin care vor lua fiinţă  centrele de diagnostic şi tratament  la nivelul spitalelor pe întreg cuprinsul ţării, avem şi o cifră pe care domul ministru a estimat-o, în jur de peste 230. Toate aceste centre vor deveni funcţionale şi sperăm să o facă cât mai repede şi, în funcţie de implicarea tuturor  factorilor de răspundere ele să fie cât mai eficiente”, a declarat Nicolae Ciucă.

Trebuie tratate și alte patologii, în afară de COVID

De asemenea, acesta a explicat că trebuie tratate şi alte patologii, în afara coronavirus. Conform declarației lui Nicolae Ciucă, România se află pe ultimul loc la capacitatea de a trata infarctul miocardic şi accidentul vascular cerebral.

„Ceea ce noi am gândit pentru astăzi se referă la două probleme specifice – tratarea infarctului miocardic şi a accidentului vascular. Din păcate, statistica (…) nu este una deloc încurajatoare, România se află pe ultimul loc la capacitatea de a trata infarctul miocardic şi accidentul vascular cerebral (…) Sunt convins că, prin toate cunoştinţele şi dăruirea dumneavoastră vom pune în practică cât mai curând aceste programe”, a mai declarat premierul.

Acesta speră ca cele două afecţiuni să poată fi tratate corespunzător în întreaga ţară deoarece crede în „în puterea de mobilizare a echipei Ministerului Sănătăţii”.

„Cred foarte mult în puterea de mobilizare a echipei Ministerului Sănătăţii, în puterea dumneavoastră de a sprijini  acest demers şi să găsim soluţiile necesare astfel încât  să puyem să acoperim uniform întreg teritoriul ţării”, a mai declarat premierul.