Luni, premierul interimar Nicolae Ciucă a declarat că nu a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis sau cu liderul PNL, Ludovic Orban, despre o eventuală propunere a sa pentru mandatul de prim-ministru al noului Guvern. Totodată, acesta a subliniat faptul că şeful statului nu i-a propus acest lucru.

„Nu comentăm pe zvonuri şi pe speculaţii”, a afirmat Ciucă, la sediul PNL, întrebat dacă a avut în aceste zile discuţii cu Iohannis sau cu Orban despre varianta să fie propus ca prim-ministru.

Totuși, se pare că cei trei oficiali au discutat despre cu totul și cu totul altceva. Nicolae Ciucă a precizat că a discutat cu preşedintele Iohannis doar despre interimatul la şefia Executivului.

Ce s-a discutat, de fapt, la întâlnirea cu președintele Iohannis

„Nu, nu, nu, nu. Cu domnul preşedinte am discutat doar aspectul asigurării funcţiei de prim-ministru interimar, până când se va lua o decizie după negocierile cu partidele politice”, a menţionat el, întrebat dacă preşedintele Iohannis i-a propus să fie prim-ministru.

De asemenea, Ciucă a declarat că a venit la sediul PNL pentru a discuta “chestiunile de închidere a anului financiar”.

“Cum încheiem anul din punctul de vedere al plăților și datoriilor care mai sunt de efectuat. Cum rezolvăm problema finanțării campaniei de vaccinare”, a mai spus prim-ministrul interimar.

În același timp, Ciucă a vorbit și despre relaţia sa cu PNL, care este una „foarte bună”.

Totodată, șeful interimar al Executivului a vorbit și despre motivul pentru care l-a demis pe Antonel Tănase din funcția de secretar general al Guvernului. Potrivit premierului,  exista o incompatibilitate profesională între cei doi.

“A fost o chestiune de incompatibilitate profesională între mine și dumnealui”.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea