Nicolae Ciucă face ravagii! L-a dat afară imediat! Era un om cu o experiență de top

Fostul ministru Cristian Ghinea a susținut în trecut că Septimiu-Rareș Szabo are „o experienţă de top pe instrumente financiare” și „mănâncă PNRR pe pâine”, fiind pentru prima dată când un „expert român ca el” vine prin transfer de la Bruxelles să lucreze pentru un minister din România.

„Are o experienţă de top pe instrumente financiare, mănâncă PNRR pe pâine şi mai vine cu un atu – vorbeşte fluent ‘comiseza’, adică limba tehnică a oficialilor de la Comisie. Este pentru prima dată când un expert român ca el vine prin transfer de la Bruxelles să lucreze pentru un minister din România”, spunea în trecut fostul ministru Cristian Ghinea.

Cine este Septimiu-Rareș Szabo?

Septimiu Szabo este economist la Comisia Europeană, poziţie pe care o ocupă din ianuarie 2018. Acesta şi-a început cariera la Burger King, în Statele Unite în 2007, pe o poziţie de casier. Ulterior, a lucrat succesiv la Clydebank, EFTA şi Guvernul României. De asemenea, acesta şi-a luat titlul de doctor în economie de la ASE în 2017.

Ce spune Florin Cîțu despre deciziile luate de Nicolae Ciucă?

Anterior, Florin Cîțu a lansat un atac subtil la adresa lui Nicolae Ciucă, pe care îl acuză că nu a luat deloc măsuri bune în favoarea românilor. În ceea ce privește coaliția de guvernare, Florin Cîțu susține că totul este un compromis, iar compromisurile vor continua în următorii ani.

„Sunt facturi, dar nu e dovedit că acele măsuri nu au fost bune. Au fost câteva companii care nu au inclus compensații în facturi. Trebuie sancționate acele companii! Măsurile nu poți să spui că nu au efect. Sunt deschis să discutăm. Această guvernare e un compromis. Se vor face astfel de compromisuri (n. r.: privind compensațiile). Pentru un liberal unele măsuri nu ar fi fost adoptate în acest fel. Riscul e de a forma un precedent. (…) Nu am avut oameni în stradă, pentru că am spus cât se poate! Nu există nicio garanție că situația în aprilie sau martie se va îmbunătăți. Poate e o chestiune structurală (…). Dacă este doar o situație temporară alte măsuri trebuie să iei. Din acest motiv e nevoie de o analiză și nu de măsuri populiste”, a declarat Florin Cîțu, la TVR.