Ținutele obligatorii la Revelioanele lui Nicolae Ceaușescu

Cunoscuta interpretă de muzică populară Elena Merișoreanu a cântat la mai multe restaurante ale unor hoteluri scumpe de pe Valea Prahovei.

Odată ce s-a întors acasă, artista a oferit un interviu în care a vorbit despre prețurile practicate în aceste hoteluri.

Artista a precizează că prețurile de la hotelurile de pe Valea Prahovei sunt mult mai ridicate decât prețurile practicate în Hawaii.

”În această seară, voi cânta la Berăria H, alături de alți soliști, la Revelionul artiștilor. Dar, nu mai e, ca odinioară, acum mai vine și altă lume, se stă la mese, nu mai e între noi. Am înțeles că va fi și un gest caritabil, iar pentru asta merg până la marginea lumii.

De Revelion, am cântat, dar am răcit, că am fugit de colo-colo, la hotelurile de pe Valea Prahovei. Însă, ce prețuri sunt, te îngrozești! Nici în Hawaii nu există atât de scumpe camere, ca la noi, în hotelurile din România.

La Poiana Brașov costă cam 1.000 de euro, de persoană, pentru 2-3 zile de cazare. Despre ce vorbim? Aici lumea are bani. Era plin până la refuz, lume extraordinar de bună”, mai spune Elena Merișoreanu pentru playtech.ro.

Gafa făcută de Elena Merișoreanu la un Revelion

elena merisoreanu
SURSA FOTO: Facebook

În cadrul aceluiași interviu, Elena Merișoreanu a precizat că a făcut o mare gafă la un revelion la care era prezent și Nicolae Ceaușescu.

De asemenea, artista a mai precizat și cine este persoana care a salvat-o din acea problemă.

Elena Merișoreanu a menționat că a participat la numeroase Revelioane organizate de Nicolae Ceaușescu în calitate de artistă angajată la Rapsodia.

Ceaușescu aprecia cântecele tradiționale, iar într-o ocazie, el a dorit ca ea și Ștefania Rareș să interpreteze „Radu mamii, Radule!”.

Cu toate acestea, în timpul interpretării, au confundat versurile. Elena Merișoreanu a crezut că vor avea probleme. Un responsabil prezent i-a asigurat pe Ceaușescu că au fost doar emoționate și știau cântecul.

”Am cântat cam la toate Revelioanele lui Nicolae Ceaușescu, eram angajată la Rapsodia. Prin urmare, eram cu el peste tot, și în Maroc, Algeria, Tunisia, acolo el ne-a trimis, înainte, cu ziariștii.

Eram băgați în seamă și respectați. Lui Nicolae Ceaușescu îi plăceau cântecele vechi, nu aveai voie să greșești, te chema și te certa. El voia ca eu și Ștefania Rareș să îi cântăm ”Radu mamii, Radule!”, dar fiecare știa câte o versiune.

Ne-am încurcat. Am crezut că am dat de dracu, că de mâine ne desființează. Noroc cu responsabilul care ne însoțea și care i-a zis: ”Le-ați luat prea repede, s-au emoționat, dar ele știu cântecul”.

A zâmbit, ne-a lăsat în pace!”, spune aceasta.

Ținută obligatorie la Revelioane

Elena Merișoreanu nu putea participa la evenimentele organizate de Elena și Nicolae Ceaușescu fără a acorda o atenție deosebită detaliilor.

La petrecerile organizate de soții Ceaușescu, atmosfera era mai relaxată, însă erau impuse anumite restricții.

Printre acestea se număra:

  • să nu cânte cu coafuri complicate în fața acestora
  • să nu fie prea mult machiaj
  • să fie îmbrăcate cu costume populare

Artista a subliniat că, în calitate de angajate, erau supuse cerințelor impuse.

”La petreceri, soții Ceaușescu erau mai prietenoși. Dar, nu aveam voie să cântăm, în fața lor, cu coafuri complicate.

Plus că nu aveam voie cu multe farduri, unghiile, nu foarte roșii, și, obligatoriu, costume populare. Eram salariate, făceam ce ni se cerea”, mai menționează Elena Merișoreanu.