Vreau ca AM-urile din cadrul MFE să acorde o atenţie deosebită pe tot parcursul unui an, dar, cu precădere, în această perioadă, întâlnirilor cu beneficiarii. La începutul lui iulie trebuie să avem o radiografie clară a fiecărui domeniu în parte, pentru că îmi doresc să venim în continuare în sprijinul beneficiarilor, să optimizăm astfel procedurile referitoare la evaluare, selecţie, contractare, implementare, monitorizare şi plată  a proiectelor, să corectăm lucrurile acolo unde este cazul. Toată luna iunie va fi destinată dialogului cu beneficiarul, atât pentru proiectele din exerciţiul financiar actual, 2007 – 2013, cât şi pentru următorul, 2014 – 2020', a explicat ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

Aspectele care vor fi menţionate în cadrul întâlnirilor din această perioadă vor fi luate în considerare pentru îmbunătăţirea proceselor gestionate de către Organismele Intermediare şi de către Autoritatea de Management aferente Programului.

 'Trebuie să conştientizăm cu toţii, oricât de solicitant ar fi, că anul 2015 este unul foarte important pentru România. Am stabilit la ultima întrevedere cu doamna comisar Corina Creţu că autorităţile române trebuie să întreprindă toate demersurile necesare pentru ca Programul Operaţional Infrastructură Mare să fie aprobat la Bruxelles în luna iunie. În cadrul aceleiaşi luni, dorim să transmitem Comisiei şi lista proiectelor aferente perioadei 2007 – 2013 pe care dorim să le fazăm. Este important ca atât noi, cât şi beneficiarii, să înţelegem că munca depusă în toată această perioadă, pentru creşterea nivelului absorbţiei pe actualul cadru financiar, va avea rezultate pozitive dacă lucrăm intens acum, iar aceste rezultate se vor putea observa în a doua parte a anului 2015. Totodată, fiecare beneficiar trebuie să simtă că în cadrul MFE găseşte o uşă deschisă atunci când are nevoie de lămuriri, de la parteneri oneşti, eficienţi şi cât se poate de cooperanţi. Dacă reuşim să facem echipă, vom avea rezultatele pe care ni le dorim şi noi, şi dânşii', a mai spus Marius Nica.

Ministrul Fondurilor Europene a mai solicitat fiecărei autorităţi de management în parte ca, la fiecare final de săptămână, să se transmită către MFE o concluzie a discuţiilor, dar şi un set cu principalele probleme de soluţionat în urma întâlnirilor cu beneficiarii. AGERPRES