Neflix a decis să reducă prețurile. Măsura de a modifica abonamentele este datorată unor reduceri de taxe. Compania a explicat însă că prețul va reveni la normal atunci când acestea vor crește la loc. Detaliie despre prețurile aplicate au fost transmise prin e-mail către abonați. Trebuie spus că reducerea pe care o oferă nu este una substanțială, ci mai degrabă modică.

Astfel un abonament basic lunar, pentru care se plătea 7,99 dolari pe lună va costa acum 7,79. Așadar diferența pe factură nu se va resimți foarte tare. Totuși de apreciat că reprezentanții Netflix au făcut această deducție ca urmare a reducerii unor taxe.

Trebuie amintit că, în luna martie, Neflix a spus că va reduce bitrate-ul pe platformele de streaming din Europa, reducând traficul pe rețelele din Europa cu 25% pentru a păstra o bună funcționare a internetului în timpul crizei provocate de coronavirus.

Ultima decizie a gigantului

Ulterior, gigantul de streaming Netflix a luat decizia de a anula abonamentele utilizatorilor inactivi dacă aceştia nu utilizează serviciul. Decizia a fost explicată de către directorul Eddy Wu, care a spus că oamenii nu ar trebui să plătească pentru un serviciu pe care nu îl folosesc. Netflix se va adresa tuturor celor care nu au mai folosit platforma de streaming în ultimii doi ani. Utilizatorii vor primi e-mailuri şi notificări cu privire la opţiunea de continuare a abonamentului. Potrivit companiei, jumătate dintre conturile de pe Netflix sunt inactive. Platforma de streaming are o bază de membri din întreaga lume şi atinge 183 de milioane de abonaţi.

Trebuie menționat că în luna martie, Comisia Europeană a făcut un apel la platformele de streaming de reducere a calității fluxului video pentru a preveni astfel o posibilă blocare a internetului. Gigantul Netflix a venit cu un răspuns prompt în cazul acestei cereri.