Anunţul a fost făcut de directorul financiar David Wells în cadrul conferinţei Morgan Stanley Technology, Media & Telecom. Wells spune că Netflix va ajunge să însumeze în cursul acestui an aproximativ 700 de titluri originale, fie ele filme ori seriale, potrivit News.ro.

Dintre cele 700 de producţii, 80 vor fi internaţionale – produse în afara Statelor Unite. Printre cele mai remarcate astfel de producţii de până acum au fost serialul german Dark şi cel spaniol La casa de papel.

Va fi interesant de văzut dacă, ce şi când va alege Netflix să finanţeze un film sau serial produs în România.

Anul acesta, Netflix şi-a mărit bugetul pentru producţii originale. Compania americană a alocat în acest sens 8 miliarde de dolari doar pentru 2018.

David Wells a ţinut să mai spună că focusul pe conţinut original nu este o politică exclusivistă, în sensul că Netflix este interesat să aibă cel mai bun conţinut, chiar dacă acesta nu este producţie proprie.

Netflix va continua să producă conţinut original, atâta vreme cât aceasta contribuie la creşterea numărului de abonaţi. 117,6 milioane de abonaţi avea Netflix la sfârşitul anului trecut, după ce doar în ultimul trimestru al anului a câştigat 8,3 milioane de abonaţi noi.