Este război total între Putere şi Opoziţie. Şeful PSD, Marcel Ciolacu, l-a atacat dur pe premierul Florin Cîţu. Chiar dacă România se află într-o criză profundă din cauza costurile imense cauzate de pandemia de coronavirus, Ciolacu a ieşit la atac.

România se împrumută masiv

România se împrumută masiv. Cel puţin asta susţine şeful PSD, Marcel Ciolacu. Acesta spune că premierul a împrumutat 600.000 de euro în cele 10 minute în care a vorbit în cadrul dezbaterii “Ora prim-ministrului”.

“Domnule premier, aţi vorbit vreo 10 minute. În tot acest timp, aţi împrumutat România cu 600.000 de euro. 1.000 de euro pe secundă, bani furaţi din buzunarul fiecărui român, pe care îi vor plăti copiii şi nepoţii noştri.

Dar, domnule Cîţu, nu aveţi bani să le plătiţi salariile restante minerilor din Valea Jiului care stau de 7 zile blocaţi în subteran, deşi în campanie aţi găsit 2 miliarde doar pentru primarii PNL. Mită electorală!

Pe aceştia aţi avut de unde. Domnule Cîţu, vă spun direct: daţi-le banii oamenilor! Urgent! Nu vă mai bateţi joc de ei! Sunt banii lor munciţi. Măcar atât să faceţi, dacă în rest nu aveţi nicio viziune! De aceea, tot ce puteţi face este să veniţi în faţa Parlamentului cu un buget al austerităţii. Un buget al sărăciei.

Un buget care nu oferă nicio perspectivă de dezvoltare României”, sunt acuzaţiile lui Ciolacu.

România este în derivă

România este în derivă, crede Ciolacu. Acesta spune că Guvernul condus de către Florin Cîţu a alocat cel mai mic pachet financiar din Uniunea Europeană pentru redresarea economiei şi pentru lupta împotriva pandemiei.

“Pentru că aţi dat afară oameni competenţi şi v-aţi angajat pilele de partid! Pentru că una ziceţi, alta faceţi! Aşa nu se poate scoate ţara din criză, domnule Cîţu! Iar acum, în loc să veniţi cu un buget care să repare, dumneavoastră aţi luat coasa în mâini şi v-aţi apucat să seceraţi veniturile românilor.

Nu vă pasă că energia este mai scumpă, că mâncarea este mai scumpă, că medicamentele sunt mai scumpe. V-aţi prezentat deja filosofia de viaţă: că pe lumea asta nimic nu e gratis! Din păcate, aţi dovedit că nici să mori nu e gratis. Aţi tăiat până şi de la ajutorul de înmormântare.

Domnule Cîţu, ştie tot poporul că la dumneavoastră totul se reduce la bani. Pe care fie îi furaţi, fie îi împrumutaţi la dobânzi uriaşe. Dar pe lumea asta sunt şi lucruri care pur şi simplu nu se măsoară în bani”, a mai spus Ciolacu.

Şeful PSD mai susţine că premierul, “campionul absolut al urii”, îi urăşte pe bugetari, pe care îi ameninţă acum cu tăieri de venituri şi cu concedieri şi urăşte mediul privat, pe care l-a minţit un an întreg că îl va ajuta.

“Recunoaşteţi că nici nu aţi citit legea salarizării, lege pe care vreţi să o schimbaţi! Dacă aţi fi citit-o, nu i-aţi fi minţit pe români că există sporuri de 85%. Când ele sunt plafonate prin lege la 30%.

N-aţi fi minţit că există spor de calculator. Când acesta este scos de 20 de ani. Singurul spor pe care l-aţi scos a fost cel din prefecturi. Pe care tot dumneavoastră l-aţi dat anul trecut. Domnule Cîţu, v-aţi lepădat de programul de guvernare din prima zi de mandat!

Aţi tăiat cu 11% bugetul Sănătăţii şi aţi dat cel mai mic procent din PIB la Educaţie din ultimii 30 de ani!”, a mai spus acesta.