Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, sâmbătă seara, că urmează să fie evaluată o refacere a secţiei ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ.

„S-a făcut celula de criză aici, inclusiv primarul, inclusiv managerul spitalului, tocmai pentru a evalua o capacitate de terapie intensivă, urmează să evaluăm şi am evaluat perspectiva Secţiei de ATI cu tot ce înseamnă dotări şi refacerea Secţiei de ATI în următoarele două săptămâni”, a spus Nelu Tătaru, la ieşirea din Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, unde s-a deplasat pentru a evalua situaţia, în urma incendiului izbucnit la Secţia ATI.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, sâmbătă seara, că în prezent se efectuează transferul medicului ars, care este conştient, către Iaşi, de unde va fi transportat la Spitalul Floreasca cu un avion sanitar.

„Eveniment tragic la spital aici, în Piatra Neamţ, incendiu în sectia ATI SARS-CoV-2, zece decese în rândul pacienţilor, un medic cu arsuri pe 40% din suprafaţa corporală, 15-20% gradul 4 pe membre, alte trei persoane din aparatul medical cu arsuri de gradul 1 şi 2, dar pe suprafeţe limitate, care nu necesită internarea. În acest moment se face transferul medicului ars, care în acest moment este conştient, către Iaşi, de unde va fi transportat către Spitalul Floreasca în această noapte cu un avion sanitar. Ceilalţi şase pacienţi sunt transferaţi la Iaşi pentru suport, tratament SARS-CoV-2”, a spus Nelu Tătaru, la ieşirea din Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, unde s-a deplasat pentru a evalua situaţia, în urma incendiului izbucnit la Secţia ATI.

Tragedie la Piatra Neamț

Zece pacienți care erau bolnavi de COVID și erau intubați au decedat după ce un incendiu a izbucnit sâmbătă după-amiază la Secția ATI din incinta Spitalului Județean Piatra Neamț, potrivit celui mai nou bilanț. Alte șapte persoane, între care un medic care a suferit arsuri extinse, sunt în stare gravă.

Este cel mai grav bilanț după tragedia de la Colectiv, iar Parchetul General a deschis o anchetă penală. Marea majoritate a spitalelor din România sunt în curs de acreditare, iar directorul ANMCS, Marius Filip, a declarat la Digi24 că existau o serie de nereguli la Spitalul Județean Piatra Neamț în ceea ce privește siguranța la incendii. Spitalul este în subordinea Consiliului Județean Neamț.

Sursă foto: Inquam Photos / Alex Nicodim