Președintele Klaus Iohannis a reacționat sâmbătă seară cu privire la tragedia petrecută în Spitalul Județean din Piatra Neamț, unde zece persoane au decedat în urma izbucnirii unui incendiu.

Iohannis s-a declarat profund îndurerat și a urat celor răniți însănătoșire grabnică, prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook.

”Sunt alături de toți cei care sunt afectați de acest accident îngrozitor”

”Tragedia care a avut loc la Spitalul Județean Piatra Neamț a îndoliat întreaga țară. Sunt profund îndurerat de decesul pacienților de la Secția de Terapie Intensivă și transmit condoleanțe și multă putere familiilor în aceste momente grele.

Urez însănătoșire grabnică victimelor aflate în stare foarte gravă! Sunt alături de toți cei care sunt afectați de acest accident îngrozitor”, transmite președintele Klaus Iohannis în mesajul postat pe Facebook.

În context, procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în legătură cu împrejurările în care a izbucnit incendiul de la Secţia ATI din incinta Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, soldat cu zece morţi, ancheta fiind preluată de Parchetul General.

Astfel, incendiul de la Piatra Neamt este anchetat de procurorii din dosarele Colectiv și Maternitatea Giulești, Eduard Ilie și Marius Iacob.

Ședinţă de urgenţă la sediul MAI

Zece persoane au decedat în urma incendiului izbucnit, sâmbătă seara, la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, Irina Popa.

Persoanele rănite în urma incendiului care a izbucnit la Secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ vor fi transportate la Iaşi, anunţă IGSU.

Şapte pacienţi internaţi la secţia ATI au fost declaraţi decedaţi în urma incendiului.

„Alţi 8 pacienţi, internaţi într-un salon alăturat, care au fost salvaţi, vor fi transportaţi la Spitalul Judeţean Iaşi”, a precizat Popa.

Premierul Ludovic Orban participă, sâmbătă seara, la sediul MAI, la o şedinţă de urgenţă cu şeful DSU, Raed Arafat, şi reprezentanţi ai IGSU, pentru a evalua situaţia incendiului de la Piatra Neamţ şi pentru a superviza gestionarea efectelor acestei tragedii.