Klaus Iohannis, mesaj de condoleanțe familiilor victimelor din teribilul accident din Mestre

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că este profund întristat de teribilul accident din Mestre, Italia. Șeful statului a transmis sincere condoleanțe familiilor victimelor şi însănătoşire grabnică celor răniţi.

„Sunt profund întristat de teribilul accident din Mestre, Italia. Sincere condoleanţe familiilor victimelor şi însănătoşire grabnică celor răniţi. Noi, România, suntem alături de toţi cei afectaţi în aceste momente dificile”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis pe X.

Purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip, a declarat, marţi seara, pentru Agerpres că nu există informaţii despre existenţa unor cetăţeni români printre victimele accidentului din Italia. De asemenea, el a precizat că la nivelul misiunii diplomatice nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară.

MAE a menţionat că reprezentaţii oficiului consular menţin contactul cu autorităţile locale italiene. Ei sunt pregătiţi să acorde asistenţă consulară în funcţie de solicitări, conform competenţelor legale.

Provincia Veneția a declanșat planul de urgență după accident

Cel puţin 21 de persoane au murit şi 18 sunt rănite. Un autobuz plin a căzut marţi seara de pe o pasarelă peste calea ferată şi a luat foc, la Mestre, în apropiere de Veneţia.

„Bilanţul, provizoriu, arată cel puţin 21 de victime şi peste 20 de persoane internate în spital, multe dintre acestea fiind în stare foarte gravă”, a anunţat Luca Zaia, guvernatorul regiunii Veneto, a cărei capitală este Veneţia, deplângând „o tragedie de proporţii enorme”.

Trei ucraineni, un croat, un german şi un francez se numără printre răniţi, scrie France-Presse.

Direcţia sanitară a provinciei Veneţia a declanşat imediat după teribilul accident din Mestre planul de urgență. Având în vedere un aflux maxim de persoane rănite, au fost rechemați medicii la spitale şi personalul de la urgenţe.

Potrivit pompierilor de la Veneţia, autobuzul a luat foc după ce a căzut de pe un pod peste linia de cale ferată între Mestre şi Marghera, două localităţi care fac parte din Veneţia.

Cotidianul „Il Corriere della Sera” a relatat că autobuzul unei linii locale a ieşit de pe banda de circulaţie, a spart de bara de protecţie de pe margine şi s-a prăbuşit pe calea ferată după o cădere de 30 de metri.