Declarații extrem de dure ale premierului Ludovic Orban. Șeful statului a dezvăluit care sunt cele mai mari probleme ale României.

Care este cel mai mare inamic al României

PNL este ”singura” forţă politică care are capacitatea să învingă PSD, a dezvăluit preşedintele liberalilor, premierul Ludovic Orban, care a susţinut că, de un an, majoritatea PSD din Parlament a sabotat, întârziat, modificat, denaturat aproape tot ceea ce doreşte Executivul să facă bun.

El a participat la lansarea sediului de campanie al PNL Bucureşti, la Magazinul Bucureşti, alături de liderul organizaţiei, ministrul Muncii Violeta Alexandru, şi ministrul de Finanţe, Florin Cîţu.

„Mai avem un mic pas. Din păcate, de un an de zile, aproape tot ce vrea să facă bun Guvernul este sabotat, întârziat, modificat, denaturat de o majoritate PSD din Parlament care îşi bate joc de România şi care reprezintă cel mai mare inamic al României.

PNL este singura forţă politică ce are capacitatea să pună punct acestei dominaţii a PSD din Parlament, este singura forţă politică ce are capacitatea să învingă PSD, aşa cum am demonstrat la europarlamentare, la prezidenţiale şi la locale şi noi suntem cei care avem capacitatea să formăm o majoritate parlamentară care să ţină PSD pe tuşă cel puţin opt ani de zile, o majoritate parlamentară responsabilă, care să aibă capacitatea să pună în practică un program de guvernare care să ducă România pe locul pe care îl merită. Suntem departe de ceea ce ne dorim”, a afirmat Orban.

Potrivit acestuia, obiectivele pe care PNL vrea să le pună în practică sunt „extrem de ambiţioase”. „Inamicul nostru principal nu este PSD, nu este COVID, inamicul nostru principal este sărăcia.

Vrem să dăm o şansă la o viaţă decentă, la o viaţă prosperă fiecărui cetăţean român, fiecărui copil, fiecărui adolescent, fiecărui bunic sau părinte, dar acest lucru nu se poate realiza decât pe o mobilizare exemplară a eforturilor societăţii care să fie conduse de un Guvern responsabil şi de o majoritate parlamentară serioasă şi reformatoare”, a spus Ludovic Orban.

Liderul PNL le-a solicitat bucureştenilor să vină la vot pe 6 decembrie, adăugând că scrutinul este „decisiv”. „Le cer bucureştenilor să nu asculte de PSD care ar vrea să nu se mai ţină alegeri parlamentare în România şi să rămână la butoane pe termen nelimitat. Pe 6 decembrie vor fi alegeri parlamentare, decisive pentru România. Veniţi la vot!

Veniţi în număr mare la vot şi votaţi PNL sau alte formaţiuni democratice, proeuropene, înclinate spre reformă astfel încât să formăm o majoritate parlamentară solidă care să ne permită cu adevărat să readucem România pe drumul cel bun şi să transformăm România într-o ţară de care să fim mândri”, a completat Orban.

El a reiterat că Guvernul va sprijini proiectele primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, care a fost prezent la evenimentul de joi.

„Vă garantez că tot ceea ce aţi promis în campanie bucureştenilor şi noi ne-am angajat alături de dumneavoastră să realizăm se va realiza. Aveţi în Guvern un partener serios, loial, care este gata să pună în practică toate proiectele pe care le iniţiaţi pentru binele bucureştenilor”, a arătat Ludovic Orban.

Sursa foto INQUAM / George Calin