Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, susţine miercuri, începând cu ora 15,00, declaraţii de presă la Palatul Victoria. Declaraţiile vor fi transmise live pe pagina de Facebook a Guvernului, pe canalul oficial de YouTube, precum şi prin sistemul unic de distribuţie al Administraţiei Prezidenţiale. Anunțul vine după numărul record de cazuri COVID-19 de miercuri.

Anunțul ministrului Sănătății

„E un moment pe care îl readucem în atenția tururor. Menținem același trend ascendent în pofida restricțiilor. Revin cu aceleași solicitări de a respecta restricțiile. În DSP și spitale vor exista evaluări încrucișate pentru a da asistența medicală de care e nevoie. Sistemul medical încă rezistă, dar să nu forțăm capacitățile. Personalul medical este același de acum 7 luni. Suntem într-un moment pe care trebuie să îl gestionăm împreună. Corpul medical, deși obosit, va da asistența medicală.

Populația, haideți să respectăm regulile. Comitetele județene vor da restricții. Acum avem 226 de spitale suport COVID cu 1050 de paturi ATI complet utilate. Dacă noi încercăm să vedem capacitatea, personalul trebuie să dea dovadă că trebuie să susțină capacitatea. Vedem că nu se respectă reguli. Haideți să încercăm în acest moment de cumpănă să reașezăm respectarea regulilor.

Care sunt limitele? primim și 3000 de pacienți pe zi, dar componenta de prevenție poate face diferența. Avem evenimente sau transport în comun unde nu se respectă regulile. Aici avem acele zone infectante. Haideți să respectăm regulile. Restricțiile reimpuse își vor face efectul în 10-14 zile. Haideți să fim cu toții solidari și să ajungem acolo unde speram să ajungem la începutul lunii iunie. Fiecare dintre noi trebuie să contribuie”, a declarat ministrul Nelu Tătaru miercuri în cadrul unei conferințe de presă.

Situația COVID-19 la zi din România

Grupul de Comunicare Strategică tocmai a prezentat cele mai noi date privind pandemia de coronavirus din România, iar cifrele oficiale indică aproape 3.000 de noi cazuri depistate în ultimele 24 de ore. Până astăzi, 7 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 142.570 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 111.564 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.958 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos. Până astăzi, 5.203 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 06.10.2020 (10:00) – 07.10.2020 (10:00) au fost raportate 82 de decese (52 bărbați și 30 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Ilfov și București.

Sursă foto: INQUAM/Alex Nicodim