La discuţii, din partea Guvernului, sunt prezenţi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi cel al Finanţelor, Eugen Teodorovici. Din partea sindicaliştilor la negocieri participă, printre alţii, preşedintele executiv al Sindicatului "Spiru Haret", Marius Nistor, şi preşedintele FNS "Alma Mater", Anton Hadăr.

Marius Nistor declara în urmă cu o lună, la finalul unei alte runde de discuţii cu reprezentanţii Guvernului, că a solicitat o creştere salarială pentru cadrele didactice de 15% de la 1 noiembrie sau de 20% de la 1 decembrie 2015.

"Guvernul a venit şi a solicitat o păsuire din partea organizaţiilor sindicale din învăţământ, o păsuire care să le permită să îşi facă execuţia bugetară pe luna septembrie şi, în funcţie de lucrurile care vor rezulta în urma acestei execuţii bugetare, să ne spună dacă solicitarea noastră, respectiv de creştere a salariilor cu 15% de la 1 noiembrie 2015, poate fi adoptată de Guvernul României. În situaţia în care n-ar exista posibilităţile financiare, există o altă variantă din partea noastră: să se accepte o creştere salarială de 20% cel mai târziu în luna decembrie', afirma Nistor.

Tot atunci, ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu, preciza că salariile cadrelor didactice ar putea fi majorate cu mai mult de 10% de la 1 decembrie, dacă vor fi identificate fonduri disponibile în acest sens. AGERPRES