Iar prezența unui dezumidificator în orice locuință pare să fie de proporții din ce în ce mai mari, asta după ce s-a dovedit științific că prin intermediul dezumidificatorului putem reduce în mod eficient creșterea excesivă a umidității care duce la apariția mucegaiului sau la crearea unui mediu favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor și apariția unor afecțiuni de sănătate.

Iar modelele de ultimă generație păr să fie din ce în ce mai atrăgătoare, având funcții care mai de care mai utile, sporind în acest mod confortul și siguranța.

Avantajele dezumidificatoarelor în 2020

Modelele performante de dezumidificatoare nu doar că indică parametrii de calitate din mediul ambiant, fiind potrivite atât pentru interior, cât și pentru exterior, dar în același timp sunt suplimentate cu o serie de funcții esențiale sau vin dotate inclusiv cu un purificator de aer sau viceversa.

Dezumidificatoare existente pe piață în 2020 dispun inclusiv de sistem de uscare pentru țesături, sistem de alertă pentru scăderile sub limita de confort sau de pornire și oprire automată, cât și cu protecție împotriva utilizării accidentale de către copii sau animale de companie.

Dezumidificatoare le sunt dotate cu filtre de ultimă generație, dar și cu termostat, ori sistem inteligent de dezinfecție a mediului.

Practic, prin intermediul unui dezumidificator de ultimă generație ne putem bucura de un confort absolut, de mai multă liniște interioară și de siguranță la nivel fizic și psihic.

Alegerea celui mai bun dezumidificator

Pentru ca dezumidificatoarele să dea un randament maxim e necesar să le alegem cu maxim de atenție pe cele potrivite nouă.

În niciun gaz dezumidificatorului de acasă, dintr-o încăpere, nu va fi la fel de eficient ca cel necesar într-o încăpere de 10 de ori mai mare, dintr-o instituție sau de la locul de muncă. Dimensiunea dezumidificatorului este concepută deseori într-un raport specific cu capacitatea acestuia astfel încât, un dezumidificator mai generos din toate aceste puncte de vedere, va fi mai eficient într-un spațiu mai mare.

De altfel, prezența unor filtre specifice ce pot fi schimbate cu ușurință în cazul unor defecțiuni și existența accesoriilor de schimb pe piață reprezintă un alt criteriu important.

Un criteriu important îl reprezintă și consumul, deseori mic, dar care poate avea o importanță ridicată pentru cei care-și doresc să economisească financiar. Clasa ridicată de eficiență energetică joacă în acest punct un rol aparte. Iar excepție nu face nici zgomotul, care ar trebui să aibă o intensitate cât mai redusă pentru un deranj minim. Totuși, o valoare scăzută a intensității acustice se pune pe o putere și un cost mai redus, ceea ce înseamnă că și performanțele ar putea fi sub necesarul personal.

În concluzie, dezumidificatorului este un echipament esențial în orice încăpere, indiferent de destinația de uz a acesteia. Modul de alegere face diferența în materie de eficiență, iar piața online ne pune la dispoziție modele pentru toate gusturile.