În vârstă de 54 de ani, Marian Neacșu s-a implicat în politică încă din primii ani după Revoluția din 1989. Potrivit cv-ului său, postat pe site-ul Camerei Deputaților, în perioada 1991 și 2001, Neacșu a fost vicepreședinte al Partidului Democrat Agrar din România, sucursala Ialomița. În anul 2001, a făcut trecerea la PSDR (PSD).

Marian Neacșu deține un teren forestier, de 1300 de mp în Tulcea împreună cu Vespasian Purice, și un teren agricol de 2813 metri pătrați în județul Buzău (titular este soția sa). De asemenea, liderul PSD din Ialomița are două apartamente în Slobozia și o casă de vacanță în Delta Dunării. La capitolul mașini, Marian Neacșu deține un autoturism Audi A4 din anul 2004, conform declarației sale de avere.

Are un depozit bancar în valoare de 10.000 de euro la Raiffeisen, numeroase acțiuni la diferite societăți comerciale, pe care, de asemenea, le-a împrumutat cu sume mari de bani.

Conform declarației sale de avere, în anul 2017, liderul PSD a primit un salariu de 152.550 de lei, la aceasta sumă, se adaugă și salariul soției sale, pe care nu l-a dezvăluit din clauze de confidențialitate.

Secretarul general al PSD, sau soţia sa sunt acţionari sau asociaţi în mai multe firme din Slobozia, care apar şi în declaraţia de avere: Estrella Imex, Pui de Carne Slobozia, Delta Travel Slobozia, Global Creative Investments, Andrux şi Colosseum Imex.