Fostul premier şi lider al PSD Adrian Năstase critică strategia social-democraţilor pentru alegerile prezidenţiale. Aceasta ar fi trebuit demarată de mai bine de un an, pentru că acum este greu să se mai găsească o soluţie bună, scrie Năstase pe blogul său.

“Am crezut că strategia PSD pentru alegerile prezidenţiale trebuia să înceapă de la Congresul partidului din primăvara anului trecut. Nu a fost aşa, iar acum e greu de găsit cea mai bună soluţie care să asigure şi continuarea guvernării după prezidenţiale şi rezultate bune la locale şi la parlamentare.  Vom vedea…”, a scris fostul premier.

Adrian Năstase a reluat şi o declaraţie a lui Lucian Avramescu dată cu câteva zile înainte de congresul de anul trecut: “Partidul ar trebui să se întrebe, acum, cărui electorat se va adresa la alegerile viitoare și cum își poate aduce la zi mesajul ideologic (de centru stânga), nu abordările continuu tranzacționiste. Cred, de asemenea, că partidul ar trebui să definească o nouă abordare în relația cu intelectualii. M-aș bucura ca aceste obiective să fie avute în vedere la congresul de sâmbătă. Iar mesajul implicit să fie constituit din alegerea unor lideri de calitate, capabili să formeze o echipă.”

PSD a decis luni că va susține propriul candidat pentru alegerile prezidențiale, însă numele acestuia nu a fost momentan hotărât, deși multe nume au fost deja vehiculate în spaţiul public.