Constructorul auto francez Renault vrea sa producă automobile electrice în China şi va înfiinţa în acest scop o societate mixtă cu firma chineză Jiangling Motors Corporation Group (JMCG), potrivit Agerpres. Renault îşi va majora capitalul social cu un miliard de yuani (circa 128,5 milioane de euro) pentru a deţine 50% din acţiunile societăţii JMEV, o filială a JMCG.

„China este o piaţă cheie pentru Groupe Renault. Acest parteneriat pe segmentul vehiculelor electrice cu JMCG ne va susţine planul de creştere în China precum şi capacităţile noastre în domeniul vehiculelor electrice”, a declarat Francois Provost, preşedinte Renault China. „În calitate de pionier şi lider pe piaţa vehiculelor electrice din Europa de zeci ani, vom profita de expertiza noastră în domeniul cercetării şi dezvoltării, producţiei, vânzărilor şi serviciilor pentru vehicule electrice”, a adăugat oficialul francez.

JMEV este o filială a Jiangling Motors Corporation Group, înfiinţată în 2015. JMEV a obţinut autorizaţiile necesare pentru a produce autoturisme 100% electrice şi a pus la punct un ecosistem care cuprinde cercetare şi dezvoltare, producţie, aprovizionare şi vânzare de vehicule electrice.