Regiune cunoscută pentru litoralul frumos, mâncărurile mediteraneene delicioase și orașele sale fascinante, Murcia se află pe lista de destinații de vacanță obligatorii pentru cei pasionați de călătorii.

Sunt doar câteva dintre motivele pentru a vă face să puneți Murcia pe lista destinațiilor prioritare în această vară.

Și există suficiente motive pentru care oamenii care ajung în Murcia spun că s-ar întoarce aici și a doua oară. Iată câteva lucruri legate de Murcia care v-ar putea convinge, scrie Broganabroad.

Murcia este o regiune relativ mică, dar diversitatea sa este evidentă. Istoria sa bogată datează încă din epoca romană. Murcia a făcut parte din Califatul din Cordoba și din Al-Alandalus (teritoriul stăpânit de musulmani în Peninsula Iberică în Evul Mediu) până în secolul al XIII-lea, când a devenit parte a Spaniei creștine.

Influențele acestor culturi și-au pus amprenta asupra acestui oraș surprinzător

Influențele tuturor acestor culturi, de-a lungul veacurilor, și-au pus amprenta asupra acestui oraș surprinzător al Spaniei.

Orașul care împărtășește același nume cu regiunea Murcia are partea sa de situri fascinante.

Cel mai cunoscut și apreciat punct de reper este uimitoarea catedrală barocă, situată în Plaza del Cardenal Belluga. Găzduiește mormântul regelui Alfonso al X-lea, iar capela sa, numită Capilla de los Velez, merită să fie vizitată pentru arhitectura gotică impresionantă.

Orașul Cartagena se laudă cu un Teatru Roman și Forumul Roman, unul dintre cele mai mari situri arheologice romane din Spania, descoperit abia la sfârșitul anilor 1980.

Castillo de la Concepción, un castel medieval construit peste un templu roman, găzduiește acum un centru istoric, fiind locul perfect pentru a avea o imagine a orașului de-a lungul veacurilor.

Lorca, cunoscut sub numele de „Orașul baroc” este plin de istorie. În secolul al XV-lea, a fost casa unei mari comunități evreiești și aici puteți găsi Cartierul Evreiesc.

Mâncăruri și vinuri locale delicioase

Mâncarea spaniolă este renumită în întreaga lume, în special pe coasta Mediteranei, iar Murcia nu face excepție.

De fapt, regiunea este cunoscută drept „la huerta” (grădina pieței) Spaniei pentru pământul său fertil, care face ca produsele locale să fie cu adevărat delicioase.

Pastel de carne (plăcinta cu carne) este un preparat tradițional făcut din carne, roșii și ou.

Orezul murcian este, de asemenea, faimos. În zona Calasparra se cultivă o varietate de orez cu același nume, care, la fel ca orezul bomba, este ideal pentru mâncăruri precum paella și specialitatea murciană ”arroz caldero” ( „orez la ceaun”), care este foarte consistent.

În Spania nu poți rata tapas, iar Murcia are propriile sale specialități locale de tapas.

Marinera este un gris dublu, acoperit cu ensaladilla rusa (salata rusească) și o hamsie. Trebuie savurat pe una dintre numeroasele terase din Plaza de las Flores din Murcia, alături de brânză și un pahar de vin local.

murcia spania
SURSA FOTO: Dreamstime

Natură și peisaje unice

Știați că în Murcia puteți găsi flamingo roz? Parcul Regional Las Salinas y Arenales din San Pedro de Pinatar este un parc natural în care puteți găsi saline, dune de nisip și plaje situate între Mar Menor, o lagună de coastă cu apă sărată din Peninsula Iberică, și Marea Mediterană.

Este cea mai importantă zonă umedă din regiune și aici puteți găsi stoluri de flamingo și alte păsări migratoare, care ajung aici spre sfârșitul verii și rămân și iarna.

Salinele există cel puțin din secolul al XIV-lea și formează un peisaj ca din altă lume. Aici puteți admira două dintre morile de vânt care au fost folosite pentru a pompa apa în iazuri.

Linia de coastă de-a lungul Murciei este și mai spectaculoasă. Pe lângă plajele urbane populare, cum ar fi plaja uriașă Las Delicias din orașul pescăresc Aguilas, veți găsi golfuri ascunse și plaje cu apă limpede, precum Playa La Carolina.

Plaja cu nisip auriu, cu ape turcoaz și un promontoriu de gresie, nu se termină aici. Unul dintre locurile care atrage atenția este La Ciudad Encantada de Bolnuevo (Orașul fermecat din Bolnuevo).

De-a lungul plajei din orașul Bolnuevo există o zonă de formațiuni de gresie, în formă de ciupercă, puternic erodată de vânt și apă.

Dacă vă plac formațiunile geologice ciudate, acest loc merită vizitat!