Un antreprenor, un agent imobiliar şi o companie sunt  urmărite de către o instanţă din Belgia în dosarul intoxicării a şase muncitori români cărora le-au cerut să extragă 4 tone de amiantă, riscând să se îmbolnăvească de cancer.

Potrivit cotidianului La Derniere Heure, muncitorii români au fost puşi să extragă în 2007 4 tone de amiantă de pe un şantier din Bruxelles-ului, echipaţi doar cu raşchete şi dispozitive de curăţare şi nefiind informaţi despre riscurile la care se expun. Este vorba despre un şantier de reabilitare a şcolii de medicină veterinară Cureghem din Anderlecht.

Acuzaţii ar putea compărea în mai 2010 în faţa unui tribunal corecţional din Bruxelles, conform şefului secţiei economico-financiare, Patrick Carolus, menţionează cotidianul citat.

Potrivit Parchetului, cei saşe muncitori români de pe şantier au fost expuşi la fibre de amiantă. Analizele medicale au confirmat existenţa riscului de a dezvolta mezoteliom (o formă rară şi gravă de cancer).

De asemenea, Parchetul a decis cercetarea antreprenorului, agentului imobiliar şi companiei pentru lipsa unei autorizaţii de mediu şi pentru încălcarea reglementărilor privind gestionarea deşeurilor periculoase.

SURSA: Mediafax