‘Nu are nicio intenţie să candideze şi, mai mult decât atât, nu i-a făcut nimeni o asemenea propunere, deşi apar materiale, surse care ştiu că va candida cu nu ştiu ce formaţie, în nu ştiu ce combinaţie. Toate acestea sunt, scuzaţi-mi expresia, poveşti. Mai mult decât atât, nici nu are intenţia de a candida. Nu acesta este, după câte ştiu eu, şi cred că ştiu bine, planul de viitor al guvernatorului. Acest plan de viitor mai are 2 ani din actualul mandat la Banca Naţională. Numărul de mandate nu este limitat. (…) BNR este un punct de comandă care trebuie să asigure stabilitatea financiară a României. Astăzi, fără stabilitate financiară, nu ai niciun viitor’, a spus Vasilescu.

Potrivit acestuia, Banca Naţională, ca instituţie, şi Mugur Isărescu în calitatea sa de guvernator, şi ca persoană, ‘se luptă cu dinţii să apere, să protejeze depozitele mai mari de 100.000 euro’.

‘Cele până la 100.000 sunt protejate de Uniunea Europeană(…). Nu este deloc simplu (legat de situaţia privind Bank of Cyprus n.r), pentru că legea nu ne ajută deloc. BNR, în demersurile pe care le face, nu are de partea ei legea. Legea îi spune ‘nu te bagi’. Aşa îi spune legea. Totuşi, dialoghează, negociază, discută cu autorităţile din Cipru, cu cele europene, nu stă cu mâinile în buzunar’, a explicat Vasilescu.
SURSA: Agerpres