”Adoptarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 114 la sfârșitul anului trecut a contribuit, printre altele, la incertitudinea din piață, dar și la un episod de depreciere moderată a monedei naționale în ianuarie 2019. Astfel, stabilitatea relativă a cursului de schimb al leului, cu care ne-am obișnuit, a fost puțin afectată,” ”, a spus guvernatorul BNR Mugur Isărescu la o întâlnire la sediul AmCham, conform Hotnews.ro.

Guvernatorul BNR lansează de asemena noi directive către Guvern, oferind sfaturi cu privire la modalitățile ideale prin care poate fi corectat dezechilibrul extern.

„Evident, o anumită marjă de volatilitate este naturală, dar permiteți-mi să subliniez că nu prin curs ar trebui corectat dezechilibrul extern, ci prin reforme structurale și ajustări fiscale. Performanța post-criză a României a fost impresionantă: ritmul mediu anual de creștere a fost de 4,6% în ultimii cinci ani. Economia României este în continuă creștere, dar unele tensiuni amenință echilibrul macroeconomic,” a mai declarat Mugur Isărescu.