În mai, exporturile au urcat cu 4,3%, comparativ cu aprilie, când s-a înregistrat un declin de 5,6%, a anunţat, vineri, Oficiul Federal de Statistică. Economiştii se aşteptau la o creştere de 1,5%. Importurile au crescut în mai cu 3,7%, faţă de luna precedentă.

"Trendul ascedent este încă intact. În timp ce datele din mai arată o redresare faţă de aprilie, economia Germaniei este într-o situaţie foarte bună datorită în mare parte cererii din Asia", a explicat economistul Thilo Heidrich, de la Deutsche Postbank.

Companiile germane au majorat producţia şi au sporit numărul de angajaţi, spre deosebire de Grecia, unde protestatarii violenţi nu au reuşit să impiedice Parlamentul să adopte noi măsuri de austeritate.

Creşterea economiei germane s-a accelerat, în primul trimestru din 2011, la 1,5%, comparativ cu precedentele trei luni, a anunţat recent Oficiul Federal de Statistică.

Cifra anunţată de autorităţile de la Berlin este mai mult decât triplă faţă de avansul de 0,4% înregistrat în trimestrul patru din 2010.

Comparativ cu primul trimestru din 2010, Produsul Intern Brut a crescut cu 4,9%.

Cea mai mare economie din UE şi-a revenit mult mai rapid decât se estima din cea mai gravă recesiune de după cel de al doilea război mondial. Recent, guvernul german şi-a îmbunătăţit estimările privind ritmul de creştere a Produsului Intern Brut (PIB) în acest an, la 2,6% faţă de 2,3% cât estima în luna ianuarie.
Sursa: Agerpres