Recent, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, spunea despre gazul provenit din Rusia că este “cel mai murdar gaz din lume”.

Serghei Lavrov: Nu e o dovadă de prea multă inteligență

Replica din partea Rusiei nu s-a lăsat prea mult aşteptată. Şeful diplomaţiei de la Moscova, Serghei Lavrov, a declarat, miercuri, că afirmaţiile lui Zelenski nu sunt rezultatul unei mari inteligențe.

Aflat în faţa studenților și staff-ului profesoral al Instititului de Relații Internaționale din Moscova, ministrul rus de Externe a declarat următoarele:

“Colegii ucraineni exersează un fel de echilibristică verbală: ba consideră că Rusia este numele lor primordial. Ba spun: creștinarea Rusiei este, de fapt, sărbătoare ucraineană, și așa mai departe. Este trist

Însuși președintele Zelenski face niște declarații cum că gazul nostru este cel mai murdar din lume. În general, sincer să fiu, nu e o dovadă de prea multă inteligență.”

Kievul se ghidează după dorința de a menține și spori în mod artificial retorica și activitatea rusofobe, “pentru a ține Occidentul pe poziția de susținere a puterii ucrainene”, scrie vestidinrusia.ro, citând agenţia TASS.

“Occidentului îi este acum destul de incomod să renunțe imediat la această miză”

“Acest regim se străduiește să joace pe dorința evidentă a Occidentului de a folosi diferite metode, diferite acțiuni, pentru a încerca să scoată Federația Rusia din starea de echilibru, să o destabilizeze, să abată atenția de la rezolvarea celor mai importante probleme cu care ne confruntăm, și, probabil, să facă politica noastră externă mai puțin activă.

Pe asta speculează puterea ucraineană, este evident pentru toți. După ce a pariat o dată pe acest regim, Occidentului îi este acum destul de incomod să renunțe imediat la această miză. A pierdut evident, începe să înțeleagă acest lucru, dar, deocamdată, nu s-a exprimat prin pași concreți”, a mai declarat, miercuri, Serghei Lavrov.

Aflat la Washington, Volodimir Zelenski a declarat, în cadrul întrevederii cu secretarul american pentru Energie, referindu-se la gazul rusesc, că aceasta “este cel mai murdar gaz din lume”, din cauza unor presupuse emisii semnificative de metan în procesul de extracție și de transport, dar și “din cauza corupției, a șantajului și manipulărilor”, potrivit afirmației președintelui ucrainean.

Sursă foto: Dreamstime