După 13 luni de mandat, oficialii guvernamentali şi Ministerul Transporturilor au promis că vor inaugura 18 km de autostradă la sfârşitul acestui an . Mai exact, 15 km de autostradă pe sectorul Lugoj-Deva şi încă aproximativ 3,5 km de şosea la patru benzi ar fi trebuit deschise traficului între centura Capitalei şi localitatea Voluntari.

Mai mult, ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a dat asigurări că pe data de 15 decembrie se vor inaugura cei 15 km de autostradă între Lugoj şi Deva şi ceilalţi 3,5 km de autostradă până la sfârşitul anului.

După vizita specialiştilor pe şantierul autostrăzii Lugoj-Deva, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat că cei 15 km de autostradă nu se pot deschide traficului.

„Refuzul de viză pentru recepţia la terminarea lucrărilor, este invocat de faptul că "dispoziţiile legale, așa cum sunt prevăzute de Legea 10/1995, recent modificată și republicată în septembrie 2016, nu fac referire în mod expres la recepţionarea parţială, ci doar asupra unor lucrări prevăzute într-un contract". Regulamentul de recepție aprobat prin H.G. 273/1994 nu a fost încă actualizat, drept pentru care se vor putea naște multe interpretări ulterioare dăunătoare companiei. Astfel, "efectuarea recepţiei la terminarea lucrărilor, investitorul, în speţă compania, va fi pusă în posesie, iar toate riscurile dării în funcţiune a unor părţi din lucrare, fără a se respecta prevederile legale, vor fi preluate tot de companie”, se scuză oficialii CNAIR.

Odată amânată inagurarea celor 15 de autostradă, oficialii Ministerului Transporturilor îşi pregătesc foarfeca pentru a tăia panglica celor 3,5 km de autostradă. „Se agită să taie panglica, dar nu sunt finalizate marcajele. Este o problemă cu ieşirea de pe autostradă, pe str. Popasului (Voluntari), acela este un drum judeţean şi nu poate prelua traficul de pe autostradă”, ne-au explicat surse avizate.

În decembrie 2015, Guvernul Cioloş, prin fostul ministru al Transporturilor, Dan Costescu a inaugurat 25 km de autostradă între Lugoj şi Timişoara.