Această variantă ar fi luată în considerare în cazul unui al doilea val de COVID-19, după cum spune Ministrul Educației.

O astfel de construcție modulară costa 84.000 de euro, însă poate găzdui doar 80 de elevi pentru că are doar patru clase, două grupuri sanitare și un oficiu de bucătărie, scrie Antena 3.

În cazul în care se va impune această măsură, totul cade în sarcina autorităților locale. Ideea îi nemulțumește însă pe primari care declară că timpul ar fi mult prea scurt și efortul financiar prea mare pentru amplasarea acestora în curtea fiecărei școli.

Pe de altă parte, elevii consideră că varianta școlii online este cea mai bună și cer păstrarea acestei variante, cu condiția că autoritățile vor asigura dispozitive electronice pentru elevi și acces la internet.

O altă variantă luată în calcul este aceea că elevii ar putea să vină la școală prin rotație, cumulată cu varianta școlii online. Doar în acest fel s-ar putea respecta regulile de distanțare socială, mai spune ministrul Educației.

În ciuda măsurilor de siguranță luate de minister pentru păstrarea distanțării sociale au fost însă cazuri când elevii s-au îmbolnăvit de coronavirus.